Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » FC Groningen

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Onbegrijpelijk beleid sinds Hans Nijland is vertrokken en nu terecht onderaan! Gaan ADO achterna op deze manier.

Die trainer is erg onervaren, maar heeft op zich wel een visie.

 

+1/-0

Hekkensluiter FC Groningen ontslaat bekritiseerde technisch directeur Fledderus
Door onze sportredactie
03 feb 2023 om 09:24
Update: 15 minuten geleden

FC Groningen heeft vrijdag afscheid genomen van technisch directeur Mark-Jan Fledderus. De hekkensluiter van de Eredivisie ziet geen perspectief meer om door te gaan met de flink bekritiseerde oud-middenvelder.
In de afgelopen wedstrijden riepen de fans van FC Groningen al om het vertrek van de veertigjarige Fledderus, die onder meer kritiek kreeg op zijn aankoopbeleid. Ook zou hij niet altijd goed zijn omgegaan met spelers, trainers en personeel.

Onder Fledderus' bewind is FC Groningen flink afgegleden. Na een twaalfde plek van vorig seizoen staat de 'Trots van het Noorden' nu laatste, mede doordat aankopen niet overtuigen. In november werd trainer Frank Wormuth al na vier maanden ontslagen.

"Ik ben een vechter en een knokker en geef nooit op. Maar ik begrijp ook dat op een bepaald moment de uitkomst kan zijn dat je uit elkaar gaat", zegt Fledderus op de site van FC Groningen.

De directeur was sinds 2019 in dienst bij de club waarvoor hij ook als speler uitkwam. "Ik ben altijd strijdvaardig en had nog steeds de ambitie FC Groningen tegen de wind in vooruit te helpen, maar het houdt hier voor mij jammer genoeg op."


FC Groningen verkeert dit seizoen in degradatienood.Foto: Pro Shots
'Er was onvoldoende vertrouwen'
Na de winterse transferperiode, waarin Fledderus nog eens zes spelers naar FC Groningen haalde, werd de rol van de technisch directeur bekeken. Volgens algemeen directeur Wouter Gudde was er "onvoldoende vertrouwen en perspectief".

Na het ontslag van trainer Wormuth in november slaagde de clubleiding van FC Groningen er niet in om een permanente opvolger te vinden. Er werd besloten de onervaren Dennis van der Ree het seizoen te laten afmaken. Onder zijn leiding gaat het voorlopig niet beter.

FC Groningen verloor onlangs van concurrenten SC Cambuur en FC Volendam. Tijdens het thuisduel met Cambuur betraden boze supporters het veld. Met FC Twente (thuis) en PSV (uit) wacht de club nu twee pittige wedstrijden in de Eredivisie.

 

+1/-0

1-1 dik verdiend ook. Twente gaat het nu lastig krijgen. Manu de winnende zal lekker zijn hij stookt het publiek aardig op ook.

 

+1/-0

Voormalig trainer Hans Westerhof gaat FC Groningen helpen in de strijd tegen degradatie. De 74-jarige Westerhof is tot het einde van het seizoen fulltime onderdeel van de technische staf als adviseur van coach Dennis van der Ree. De 43-jarige Van der Ree had gevraagd om de intensievere hulp van de ervaren Westerhof.

Algemeen directeur Wouter Gudde zegt „alles wat binnen onze mogelijkheden ligt” te willen doen om nummer 17 Groningen in de Eredivisie te houden.

„We hebben daarbij ook aan de technische staf gevraagd waarmee wij hen kunnen helpen. Hans was al een klankbord voor Dennis en Dennis gaf aan graag nog meer gebruik te willen maken van de ervaring en senioriteit van Hans”, aldus Gudde.

 

+1/-0

Cambuur gaat eruit, maar geloof niet dat Emmen en Groningen er dan ook uit gaan. Drie noordelijke clubs zou wel wat zijn.
Excelsior is zo zwak Groningen heeft wel meer kwaliteit als die andere drie en met Pepi en Manu goede aanvallers, Suslov en Hove ook prima en met Willems ervaring achterin.

 

+1/-0

ik vond die Blokzijl goed spelen, jongen van 18! eentje om in de gaten te houden

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Yoda schreef op 06 maart 2023 om 11:25:

ik vond die Blokzijl goed spelen, jongen van 18! eentje om in de gaten te houdenDoet het sinds de winterstop al goed is paar dagen geleden pas 18 geworden, Van der Ree durft het wel aan met jonge gasten tespelen.

De band tussen Van der Ree en Feyenoord gaat ver terug. Hij werd in 1979 geboren in Rotterdam en werd op zijn vijfde gescout door de stadionclub. Bijna tien jaar lang maakte hij deel uit van de jeugdopleiding. Tot een debuut in het eerste kwam het niet. Van der Ree speelde uiteindelijk voor onder meer FC Utrecht, NAC Breda, AGOVV Apeldoorn en SC Cambuur.

 

+1/-0

Ik zou eerder voor Blokzijl gaan dan voor Hilgers.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 06 maart 2023 om 13:48:

Ik zou eerder voor Blokzijl gaan dan voor Hilgers.Goed punt. Hij komt van de roemruchte amateurclub Velocitas
Bekende oud spelers zijn Piet Fransen, Jos Roossien en Joop Gall.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord Forum » Andere competities » FC Groningen