Eenvoudige zege voor Feyenoord in eigen huis tegen Heracles

10 maart 2024 21:56

Eenvoudige zege voor Feyenoord in eigen huis tegen Heracles; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagavond een eenvoudige competitiezege weten te behalen. In eigen huis werd Heracles Almelo met 3-0 verslagen. Yankuba Minteh, Santiago Gimenez en Igor Paixão zorgden voor de doelpunten.

Direct vanaf de aftrap was Feyenoord de bovenliggende partij en was het dan ook de eerste ploeg die kansen kreeg. Toch duurde het een tijdje voor de openingstreffer werd gemaakt. Net in een periode dat Feyenoor de teugels leek te laten vieren sloeg Yankuba Minteh met zijn linker toe.

Vlak voor rust was het opnieuw raak toen Santiago Gimenez na een diepe bal van Mats Wieffer alweer zijn 21ste van dit seizoen maakte en de wedstrijd vroegtijdig leek te beslissen. Echter vrijwel direct na de aftrap kreeg Heracles plotseling een enorme kans, maar door uitstekend keeperswerk van Timon Wellenreuther werd de tegentreffer voorkomen.

In de tweede helft kwam Feyenoord echter een stuk zwakker voor de dag, waardoor Heracles er meerdere keren gevaarlijk uit kon. Tot grote kansen leidde dat echter niet en omdat Feyenoord zelf ook nauwelijks gevaarlijk werd, werd het publiek in De Kuip na rust totaal niet verwend. Tekenend voor de wedstrijd was dat beide ploegen wissels klaar hadden staan aan de zijlijn, maar dat het uiteindelijk meer dan vijf minuten duurde voordat de bal uitging en ze daadwerkelijk in het veld konden komen.

Toch was het Feyenoord dat opnieuw tot scoren wist te komen. Igor Paixão was een van de spelers die was ingevallen en uit een vrije trap schoot hij de derde treffer van de avond binnen. De wedstrijd was daarmee definitief beslist.

In de resterende minuten leek Feyenoord nog op jacht te gaan naar een vierde treffer. Kansen volgden er echter niet meer, waardoor Feyenoord het duel afsloot met een 3-0 overwinning.