Feyenoord geeft voorsprong uit handen in Denemarken

MCH Arena
Europa League
-

Feyenoord geeft voorsprong uit handen in Denemarken; image source: Pro Shots

Ondanks een 0-2 voorsprong bij rust, heeft Feyenoord de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland niet weten te winnen. Dankzij doelpunten van Szymanski en Kökcü zag het er halverwege rooskleurig uit voor de Rotterdammers, maar na rust maakten de Denen de achterstand ongedaan via Isaksen en Juninho.

Sebastian Szymanski, die weer terug in de basis was, nam al binnen een minuut het doel van Lössl onder vuur. Dit leek het startsein voor een aanvallend Feyenoord, maar dat bleek niet het geval te zijn. FC Midtjylland speelde agressief en zette hoog druk, waar de Feyenoord-defensie het lastig mee had. Dit zorgde voor veel lange ballen, die wisselend succes hadden. Feyenoord had moeite om onder de druk van de Denen uit te voetballen, maar kwam na 20 minuten spelen toch op voorsprong. Het was Szymanski die de bal na een combinatie met Danilo onder Lössl door schoot en Feyenoord op 0-1 zette. De grensrechter vlagde het doelpunt af voor buitenspel van Danilo, maar werd na lang beraad overruled door de VAR.

Diezelfde VAR hielp Feyenoord vlak voor rust een handje, toen Evander een vrije trap van Kökcü met zijn omhoog gestoken arm blokkeerde. De penalty die hieruit volgde, werd door de Feyenoord-captain hard in de rechteronderhoek geschoten. De 0-2 ruststand was een geflatteerde stand waar Feyenoord niet over mocht klagen. Minpunt in de eerste helft was het uitvallen van Oussama Idrissi en het hoge aantal domme gele kaarten voor de Rotterdammers.

Na rust duurde het niet lang voor FC Midtjylland de aansluitingstreffer te pakken had. Binnen de 10 minuten wist rechtsbuiten Isaksen een voorzet van Sisto uit de lucht te nemen, waarna de bal met een flinke stuit in de verre hoek binnenviel. Niet veel later probeerde Isaksen het opnieuw, maar dit keer kon Bijlow redden. Voor Feyenoord was Jahanbakhsh dicht bij de 1-3, maar zijn schot spatte uiteen op de vuisten van Lössl. Halverwege de tweede helft moest Orkun Kökcü het veld verlaten na een lompe overtreding en ook Dilrosun ging eruit. Zij werden vervangen door Pedersen en Walemark.

Zo'n 10 minuten voor tijd bracht Slot ook Gimenez en Wieffer in de ploeg, voor Szymanski en Danilo. Het was tegenhouden in de slotfase en vijf minuten voor tijd ging dat fout. Een schot van Evander werd bij de tweede paal simpel binnen gelopen door Juninho. Hierdoor ging de voorsprong in rook op en moest Feyenoord genoegen nemen met een gelijkspel.

Aanstaande zondag staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma voor Feyenoord. In De Kuip gaat de bal om 14:30 uur rollen tegen FC Twente.

Orkun Kökcü: 'Het was voetballend niet goed genoeg'

Na een 0-2 voorsprong bij rust leek alles er goed uit te zien voor Feyenoord op bezoek bij FC Midtjylland. De Denen knokten zich na rust echter terug tot 2-2 en dat was een flinke tegenvaller, zei ook aanvoerder Orkun Kökcü na afloop bij ESPN.

"Gezien het spelbeeld moeten we kunnen leven met een gelijkspel, maar omdat hij zo laat valt is het wel zuur. Zij zetten hoog druk en wij hielden de bal niet goed genoeg bij ons. We leden te veel balverlies en dan kom je er niet doorheen bij hun. Dan denk je het na die 0-2 met vechtlust te bereiken, maar het was voetballend gewoon niet goed genoeg. We wisten dat we er niet lekker in zaten en dan moet je vechten. We stonden met de rug tegen de muur en vlak voor tijd valt hij dan nog."

Arne Slot: 'We zijn nog goed weggekomen met 2-2'

Na een 2-2 gelijkspel tegen FC Midtjylland blijft Feyenoord aan kop van de groep in de Europa League. Desondanks hadden de Rotterdammers maar al te graag op zes punten willen staan, in plaats van vier. Trainer Arne Slot gaf na afloop van de wedstrijd in Herning zijn mening bij ESPN.

"We zijn de hele wedstrijd minder geweest dan Midtjylland, ook in de tweede helft. We zijn uiteindelijk misschien wel goed weggekomen met 2-2. Als je de wedstrijd analyseert, zonder te kijken naar het scoreverloop, denk ik dat wij het meest gelukkig mogen zijn met de 2-2. We hebben echt nog wel een weg te gaan met zuiverheid aan de bal en het tempo in het druk zetten. Dat was niet voldoende om Midtjylland uit het spel te halen. De enige reden om teleurgesteld te zijn met de 2-2 is dat we 0-2 voor hebben gestaan."

Stilstand in Poule F

Niet alleen Feyenoord en Midtylland speelden gelijk donderdagavond, maar ook Lazio en Sturm Graz. De Oostenrijkers hielden stand in eigen huis, ondanks een rode kaart tien minuten voor tijd en slechts 38% balbezit.

Hierdoor komen alle clubs in de poule van Feyenoord op 4 punten uit 3 wedstrijden. Het doelsaldo van de Rotterdammers is het best, waardoor Feyenoord aan de leiding gaat. Midtylland is momenteel tweede. Het kan in de poule dus nog alle kanten op.

Kieft kritisch op Jahanbakhsh en López

Voetbal International haalt een fragment aan bij Veronica waarin Wim Kieft kritisch is op Alireza Jahanbakhsh en Marcos López. Volgens Kieft nam de Iraniër te weinig risico en de Peruviaan juist teveel.

Sebastian Szymanski: 'We moeten de fouten analyseren'

Met doelpunten van Sebastian Szymanski en Orkun Kökcü was Feyenoord in de eerste helft goed op weg tegen FC Midtjylland. Doelpunten van Isaksen en Juninho gooiden echter roet in het eten en zorgden voor de 2-2 eindstand in Herning. Doelpuntenmaker Szymanski deed na afloop van de wedstrijd zijn verhaal bij ESPN.

"We zijn teleurgesteld met het resultaat, zeker na de 0-2 voorsprong. We weten dat we dit over de streep hadden moeten trekken, maar dit is voetbal. We moeten onze fouten analyseren en hopen dat het de volgende wedstrijd beter gaat. Midtjylland speelde veel de lange bal en dat was lastig voor ons om te verdedigen. We maakten wat fouten en dat was niet nodig. Na de 0-2 hadden we het moeten volhouden tot het eind, maar de tweede helft was niet goed. We moeten het gelijkspel accepteren en zorgen dat het zondag beter gaat."

15  2 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.