Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenIjzersterk Feyenoord overklast PSV in Eindhoven


Tijdstip
19 september 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ijzersterk Feyenoord overklast PSV in Eindhoven; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ijzersterk Feyenoord overklast PSV in Eindhoven

Feyenoord heeft de eerste topper van het seizoen met ruime cijfers weten te winnen. De ploeg van Arne Slot was met 0-4 veel te sterk voor PSV. Jens Toornstra scoorde twee keer, terwijl ook Bryan Linssen en Cyriel Dessers een doelpunt maakten.

Arne Slot verraste ietwat in zijn opstelling en had een extra middenvelder in de basis gezet. Dat pakte uitstekend uit. Feyenoord kreeg weliswaar amper kansen, al miste Guus Til een opgelegde mogelijkheid, maar het gaf zelf helemaal niks weg. Beide ploegen leken dan ook de rust in te gaan met een 0-0 stand, maar in de blessuretijd kwam Marcus Pedersen nog een keer mee op. Hij gaf de bal uitstekend terug en op heerlijke wijze volleyde Jens Toornstra de 0-1 tegen de touwen.

Na rust liet Feyenoord zich wat terugzakken en mocht PSV komen. De Eindhovenaren kwamen echter geen moment door de defensie van Feyenoord heen en eenvoudig bleef de ploeg van Slot dan ook overeind.

Niet alleen de tactiek van de trainer pakte goed uit. Ook zijn wissels waren een schot in de roos. Ruim een minuut na zijn invalbeurt schoot Bryan Linssen de 0-2 tegen de touwen en besliste daarmee de wedstrijd. Met speels gemak kon Feyenoord zelfs nog uitlopen naar 0-4 door treffers van Toornstra en de eveneens ingevallen Cyriel Dessers, die daarmee zijn eerste goal in het shirt van Feyenoord maakte. De Belg kreeg zelfs nog een mogelijkheid op een tweede treffer, maar schoot die over.

Het veranderde niets aan het feit dat Feyenoord in Eindhoven zorgde voor een totale vernedering van PSV.


[video] Grote zege in eerste topper! | Highlights PSV - Feyenoord


Jens Toornstra: 'Als je uit bij PSV zo kunt spelen ben je denk ik wel op de goede weg'

In gesprek met ESPN was Jens Toornstra vol van vreugde over de zege tegen PSV. "Het was een goede wedstrijd van ons", aldus Toornstra. "We zijn al tijden met dit proces bezig en je ziet dat we steeds stappen maken. Als je dan uit bij PSV zo kunt spelen ben je denk ik wel op de goede weg."

Toornstra vond dat de grootste winst voor Feyenoord was dat ze constant zijn blijven gaan, ondanks dat het in de eerste helft nog niet lekker liep. "Natuurlijk hou je balverlies en was het soms slordig, maar dat kwam ook door PSV. Zij zaten er iedere keer op en de intentsiteit was heel hoog. Gelukkig trekken wij aan het langste eind."

De aanvoerder opende zelf op heerlijke wijze de score. "We wisten dat er bij een terugspeelbal vaak veel ruimte lag. Ik bleef daarom wachten", zei hij daarover. "Marcus legt hem dan goed terug en ik raak hem lekker."


[video] 'Dit is heel lekker!' | Jens Toornstra na de 0-4 bij PSV


Bryan Linssen: '0-4 winnen bij PSV, dat doe je niet vaak'

Bryan Linssen was in gesprek met ESPN zeer blij over de wedstrijd tegen PSV. "Dat kan ook niet anders. 0-4 winnen bij PSV, dat doe je niet vaak. Het is zelfs pas de eerste keer dat ik hier win", aldus Linssen. "Natuurlijk was het minder dat ik niet in de basis stond, maar de trainer heeft me twee dagen geleden al bij zich gepakt en uitgelegd wat zijn plan was. Daarin was hij vrij duidelijk. Als het dan zo wordt uitgevoerd kun je weinig zeggen."

Gevraagd werd wat dan precies het tactisch plan was. "We wilden een overtal creëren op het middenveld. PSV had meer de bal, maar werd niet gevaarlijk", zo gaf hij aan. "Wij hadden ook niet veel stootkracht naar voren toe, maar het is wel lekker dat je dan net voor rust de 0-1 maakt."

Zelf wilde Linssen iets laten zien toen hij binnen de lijnen kwam. "We hadden toen niet heel veel druk vooruit. Ze waren alleen op onze helft aan het voetballen. Het is dan wachten tot die bal een keer er tussen valt. Ik probeerde te zorgen dat we wat meer vooruit druk gingen zetten en verder van onze goal kwamen. Dat leverde uiteindelijk na drie minuten de 0-2 op. Dat voetbalt gelijk een stuk makkelijker."


[video] Toornstra over eerste treffer bij PSV-Feyenoord: 'Ik raak 'm lekker'


Cyriel Dessers: 'Supermooi natuurlijk dat ik scoorde'

In gesprek met ESPN was Cyriel Dessers zeer tevreden met zijn eerste doelpunt voor Feyenoord. "Supermooi natuurlijk. Ik ben heel erg blij. De kop is er al snel af, dat is een goed gevoel", aldus Dessers. "Hier winnen in Eindhoven is sowieso niet simpel, maar als je dat dan op deze manier doet en met deze uitslag en er dan zelf ook nog iets aan kan bijdragen voelt dat heel goed."

In de eerste helft had Feyenoord het niet makkelijk. "Het ging goed heen en weer. In de tweede helft hebben we goed stand gehouden met die voorsprong en dan weet je dat aan het einde de ruimtes groter worden", zo gaf hij aan. "Je weet dat je dan nog een paar kansen gaat krijgen en die hebben we denk ik honderd procent afgewerkt."

Dessers hoopt uiteindelijk zoveel mogelijk te kunnen spelen in het shirt van Feyenoord. "We hebben natuurlijk meerdere goede spelers en de trainer is de baas. Die momentjes zoals vandaag moet je dan pakken en je laten zien. Dat heb ik denk ik wel gedaan", zei hij darover. "Het is nog maar de eerste wedstrijd in de Eredivisie. Er zijn er nog heel veel te gaan."


[video] Feyenoord-trainer Slot is na zege bij PSV vooral tevreden over zijn verdediging


Arne Slot: 'De tactiek heeft de wedstrijd niet gewonnen, de spelers hebben het gedaan'

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan vooral heel blij en tevreden te zijn over de wedstrijd tegen PSV. "Het plan was om zo veel mogelijk lopers op het veld te hebben en zo min mogelijk kansen weg te geven. Dat is sowieso wel goed geslaagd", aldus Slot. "Op een aantal momenten konden we vanuit de tweede bal de extra middenvelder bereiken en daarna naar de zijkanten via de overlappende backs. Dat is er een aantal keer prima uitgekomen, maar de tactiek heeft de wedstrijd niet gewonnen. Dat zijn de spelers die het gedaan hebben."

De trainer was het niet eens met de opmerking dat het niet de beste wedstrijd van Feyenoord was. "Je moet ook altijd de kracht van de tegenstander meenemen. Als je uit bij PSV, dat dit seizoen echt een heel sterke ploeg is, op de nul kan houden zonder dat het echt veel moeite heeft gekost en je zelf tot een paar goede aanvallen komt, vind ik het onze beste prestatie", zo gaf hij aan. "Vorige keer won ik hier met AZ ook al met 0-4, al kreeg PSV toen wel al een vroege rode kaart."

Slot vond het te ver gaan dat het de 'hand van de trainer' was dat er voor zorgde dat Feyenoord overtuigend won. "Als ik met een spits was begonnen, hadden mensen dit ook kunnen zeggen. Want beide spitsen hebben gescoord", zei hij daarover. "Uiteindelijk is het prima dat we winnen. Dan is het ook goed dat het plan gewerkt heeft, dat is extra goed richting de spelers."


[video] Analyse PSV-Feyenoord (0-4): 'Dit Feyenoord is écht gegroeid'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Jens Toornstra ('45)
Goal
0-2 Bryan Linssen ('71)
Goal
0-3 Jens Toornstra ('85)
Goal
0-4 Cyriel Dessers ('92)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
24.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Ramalho ('38)
Kaart
PSV: Götze ('42)
Kaart
Feyenoord: Marcos Senesi ('75)
Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('84)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraAlireza JahanbakhshJens Toornstra


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'68 Bryan Linssen voor Guus Til
'78 Lutsharel Geertruida voor Marcos Senesi
'83 Ramon Hendriks voor Marcus Pedersen
'84 Cyriel Dessers voor Alireza Jahanbakhsh


Opstelling PSV

GakpoZahaviBruma


BoscagliGötzePröpper


MaxObispoRamalhoTeze


Drommel

Wissels:

'46 Vertessen voor Zahavi
'46 Thomas voor Pröpper
'46 Doan voor Götze
'60 Vinicius voor Gakpo
'72 Madueke voor Bruma


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 0-2 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 2 2-3 (1-1)
 2 2-3 (1-1)
10  2 1-3 (1-0)
11  2 1-2 (1-1)
12  2 1-2 (1-1)
13  2 1-2 (1-1)
14  2 1-2 (1-1)
15  2 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.33. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jens Toornstra (62 -> 5,0)
2. Gernot Trauner (44 -> 4,0)
3. Marcos Senesi (14 -> 3,0)
4. Fredrik Aursnes (6 -> 2,0)
5. Bryan Linssen (4 -> 0,5)
5. Luis Sinisterra (4 -> 0,5)
7. Tyrell Malacia (3 -> 0,0)
7. Justin Bijlow (3 -> 0,0)
9. Marcus Pedersen (2 -> 0,0)
9. Cyriel Dessers (2 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
11. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
11. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
11. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Mark Diemers (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Reiss Nelson (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden (gewijzigd)
Alireza zo bizar slecht bryan erin svp! Nog mensen die ouwe lul toornstra eruit willen?
+1/-1

10 maanden geleden
Die had ik even niet aan zien komen, wat een sterke wedstrijd van Feyenoord! Natuurlijk, PSV had de wedstrijd van donderdag in de benen. Maar ze kregen ook geen kans het rustig aan te doen of in de wedstrijd te komen, Feyenoord speelde compact, vocht voor iedere bal en was uiteindelijk uiterst effectief.

Uitslag bijzonder geflatteerd wellicht, maar daarom niet minder gewenst. En altijd lekker om in Eindhoven aan het doelsaldo te werken, in de strijd met PSV tellen die goals dubbel... ;)

Ik was eigenlijk al uitgegaan van 6 uit 4 (2w, 2v), maar we hebben nu slechts 3 verliespunten. Focus op de wedstrijd van woensdag en de goede dingen van gisteren meenemen!
+2/-0

10 maanden geleden
Arne Slot verdiend veel lof voor zijn tactiek en de spelers voor de uitvoering, klasse !!!
Achterin heel goed en met de aanjagers op het middenveld werd het een prima vertoning.
+3/-0