Feyenoord speelt gelijk tegen FC Groningen: 1-1

27 januari 2008
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd in eigen huis van FC Groningen te winnen. In een met het duel tegen FC Twente te vergelijken wedstrijd kwam Feyenoord niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

FC Groningen was veel beter in de eerste helft en kwam na ruim een half uur verdiend op voorsprong via aanvaller Berg. Daar ging balverlies op het middenveld van Feyenoord aan vooraf. Uit het niets kwam Feyenoord in blessuretijd van de eerste helft langszij. Bij een voorzet kopte een duikende Fledderus de bal prachtig over zijn eigen doelman.

In de tweede helft speelde de ploeg veel beter. Het creëerde een reeks kansen, maar wist dit keer niet tot scoren te komen. Het had daar wel alle mogelijkheden toe. In de slotfase hield Henk Timmer Feyenoord op schitterende wijze op de been, toen hij tot drie keer toe een open kans van Nijland stopte.

Lees het live wedstrijdverslag nog eens na via de link hieronder naar het scorebord.

Landzaat maakt debuut voor Feyenoord

Denny Landzaat heeft zondagmiddag zijn debuut gemaakt in het shirt van Feyenoord. De middenvelder verving de geschorste Giovanni van Bronckhorst en speelde een hele behoorlijke wedstrijd. Hij was zeker een aanwinst vanmiddag.

Feyenoord begon weer slecht aan de wedstrijd

Net als de wedstrijd tegen FC Twente afgelopen week was de eerste helft tegen FC Groningen overduidelijk voor de tegenstander. Feyenoord kon totaal geen vat krijgen op de wedstrijd. Net als tegen FC Twente kwam de ploeg vlak voor rust per toeval gelijk. In de tweede helft stond er een volledig ander Feyenoord, dat het dit keer helaas niet wist recht te trekken.

Landzaat: dubbel gevoel over debuut

Denny Landzaat had na afloop een dubbel gevoel overgehouden aan zijn debuut in De Kuip. 'Het was mooi om de eerste keer in De Kuip te spelen en mijn debuut te makker. Jammer genoeg leverde het niet de drie punten op. Ik denk dat we als team alles gegeven hebben. Maar we hadden teveel balverlies waardoor je het jezelf moeilijk maakt. We komen vlak voor rust gelukkig op 1-1. In de tweede helft wilden we zo snel mogelijk de 2-1 maken. Jammer genoeg is dat niet gelukt. We hebben het wel geprobeerd. We kregen ook goede kansen. Omdat we zo graag wilden gaven we ook nog kansen weg.'

Landzaat was in de slotfase zelf dicht bij de 2-1 toen hij vrijstaand met een omhaal op doel schoot. 'De bal kwam toevallig zo. Het zou wat zijn als die bal er was ingegaan, maar jammer genoeg was dat niet zo. Het was een beetje onwennig, maar dat is logisch. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het beter. Ik heb nog een beetje tijd nodig om mijn ploeggenoten goed te vinden.'

Van Marwijk: we gaan nog genieten van Landzaat

Na afloop liet Van Marwijk weten dat Feyenoord nog gaat genieten van Landzaat. 'Het is moeilijk debuteren in een ploeg die niet in vorm is, maar hij heeft het prima gedaan. En bijna scoort hij nog een wereldgoal. 'Het is een heel dynamische speler met een ongelofelijk loopvermogen. Hij ziet het goed, heeft een goede pass en is daarbij een teamspeler. Hij heeft ook nog scorend vermogen' aldus de Feyenoord coach.

Van Marwijk: gevoel dat we langzaam weer terugkomen op niveau

Bert van Marwijk liet na afloop weten dat hij aan het duel het gevoel heeft overgehouden dat zijn ploeg heel langzaam weer terugkeert naar het gewenste niveau. 'Vertrouwen en vorm zijn ongrijpbare dingen, maar ik heb toch het geviel dat het langzaam aan het terugkomen is. Ik heb genoten van de tweede helft, niet de eerste helft. Sommige dingen zijn onverklaarbaar. Ik had verwacht dat we het vertrouwen na de tweede helft tegen FC Twente mee zouden nemen. Dat gevoel overheerste ook de laatste dagen. Je moet de bal dan snel rond laten gaan. Dan speel je de tegenstander kapot. Dat hebben we niet gedaan. Dan geef je het initiatief weg en loop je als ploeg achteruit. De tegenstander kreeg daardoor teveel ruimte. In de tweede helft was het veel en veel beter. De tweede helft was heel dwingend, veel op de helft van de tegenstander. We moesten de wedstrijd gewoon beslissen in de tweede helft. De laatste minuten namen we teveel risico, dan krijg je de kansen nog tegen.'

'83 Metaj voor Stenman

Feyenoordfoto.nl: Feyenoord speelt gelijkFeyenoordvanalleswat.com: Feyenoord begint weer slappies
Fr-Fotopage.tk: Feyenoord speelt gelijkfr4ever.nl: Fotoverslag Feyenoord - FC GroningenCoens place: 49 foto's Feyenoord-Fc Groningen
FRGoals.nl: Foto's Feyenoord - FC GroningenEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - FC Groningen onlinefeyenoordrotterdam.net: Fotos Feyenoord - Groningen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 rocutus  3 3-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.42. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.