24 oktober 2021
Cambuur Stadion
ESPN

Feyenoord behaalt zwaarbevochten zege in Leeuwarden; image source: Pro Shots

Met een 2-3 overwinning op SC Cambuur heeft Feyenoord een goed vervolg gegeven aan de Europese overwinning van donderdag. In Leeuwarden moest het strijden voor de punten, want de thuisploeg bleek een zware kluif te zijn. Uiteindelijk werd het 2-3 voor de Rotterdammers, dankzij doelpunten van Bryan Linssen, Fredrik Aursnes en Tyrell Malacia.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd, want al na vier minuten had het op voorsprong kunnen komen. Een teruggetrokken voorzet van Luis Sinisterra werd echter niet goed afgerond door Fredrik Aursnes, die voorlangs schoot. Ook in het vervolg van de eerste helft hield Feyenoord het initiatief, maar het was SC Cambuur dat uit een counter op 1-0 kwam. Het was zoals vaker dit seizoen een lage bal in de verre hoek die Justin Bijlow te machtig was, na matig verdedigend ingrijpen van Tyrell Malacia en Marcos Senesi.

De verrassende achterstand wist Feyenoord nog voor rust om te buigen in een 1-2 voorsprong, dankzij twee mooie treffers. Bryan Linssen kopte na 34 minuten van een meter of 12 de gelijkmaker knap achter Sonny Stevens, na een prima voorzet van Marcus Pedersen. In de slotseconde moest de Cambuur goalie opnieuw vissen, toen Fredrik Aursnes zijn eerste Eredivisiegoal maakte. De Noor rondde goed af in de verre hoek, nadat Guus Til een inworp van Bryan Linssen perfect terug had gelegd.

Zo scherp als Feyenoord aan de eerste helft begon, zo slap begon het aan de tweede. Al binnen vijf minuten had de thuisploeg de gelijkmaker te pakken via opnieuw Sambissa. Ook vandaag haalde de tegenstander van Feyenoord weer een hoog rendement uit haar kansen. Feyenoord moest even bijkomen van de klap en Cambuur leek de overhand te krijgen, maar precies op het goede moment viel de 2-3. Tyrell Malacia kreeg vrije doortocht tot aan het strafschopgebied, waarna hij Stevens met een prachtige knal het nakijken gaf.

Halverwege de tweede helft kreeg Orkun Kökcü een uitgelezen kans om de 2-4 binnen te schuiven, maar hij vergat - na goed breed leggen van Gernot Trauner - een hoek uit te kiezen. Ook in de 78e minuut was er weer een grote kans die Feyenoord onbenut liet. Bryan Linssen koos ervoor om op doel te schieten, daar waar Luis Sinisterra geheel vrijstond aan de linkerkant. De 2-4 leek een kwestie van tijd te zijn, maar hij wilde er niet in. Ook Sinisterra was dichtbij, maar in de 83e minuut vond hij het zijnet. Zo bleven de kansen zich opstapelen, maar het bleef spannend tot aan het eindsignaal. Na 94 minuten vond Nijhuis het welletjes en was de 2-3 overwinning een feit.

Volgende week zondag speelt Feyenoord de Rotterdamse derby tegen Sparta. Op Het Kasteel wordt er al om 12:15 uur afgetrapt.

[video] Highlights SC Cambuur - Feyenoord

Jens Toornstra: 'Kansen afmaken is een puntje van aandacht'

Ondanks een kansenverhouding die ruim in het voordeel van Feyenoord was, won het slechts met 2-3 bij SC Cambuur. De ploeg had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken, maar de drie punten zijn het belangrijkste. Toornstra gaf bij ESPN lachend aan dat zijn maatje Bryan Linssen er vandaag wel eentje meer had mogen maken.

“Bryan had denk ik geen zin vandaag, haha. Het was toch lastig vandaag. Cambuur is een goed voetballende ploeg, maar de eerste helft hadden we onder controle. De tweede goal voor ons viel op een heel goed moment en dan is het zonde dat je dat weer weggeeft na rust. Via een wereldgoal van Tyrell slepen we hem uiteindelijk over de streep.”

Op de vraag of Feyenoord de wedstrijden eerder had moet beslissen, was Toornstra duidelijk: “Vandaag zeker. Vorige week tegen RKC was het hetzelfde verhaal. Dat is wel een puntje van aandacht. De meeste jongens bij ons houden alle wedstrijden goed vol. Door dit resultaat wordt dat een stuk makkelijker, dat motiveert zeker.”

[video] Interview Tyrell Malacia: ‘Mijn oom zei gisteren tegen me dat ik deze wedstrijd moest scoren’

Bryan Linssen: 'Mijn rug is naar de klote door dit kunstgras'

Feyenoord boekte zondagmiddag een 2-3 overwinning op SC Cambuur. In Friesland kwam Feyenoord op voorsprong via Linssen, waarna de thuisploeg terugkwam via Sambissa. Via Aursnes, weer Sambissa en Malacia wonnen de Rotterdammers uiteindelijk met 2-3. Na afloop gaf Bryan Linssen zijn mening over de wedstrijd bij ESPN.

Met een knappe kopgoal zette Linssen zijn ploeg op 0-1: “Ik zag de bal komen en gooide me ervoor. Ik heb hem zelf eigenlijk niet de goal in zien gaan, maar ik hoorde dat het een goal was. Ik kop hem goed binnen, het was geen makkelijke goal. Maar we geven vandaag weer te makkelijk goals weg, zeker die tweede. Daarnaast maken we onze kansen zelf niet af en daardoor hou je hun in de wedstrijd. Zeker met dat publiek erachter.”

Ook ging Linssen nog in op de 1-2, andere kansen en het kunstgras: “Ik zie dat hij hem over de zijlijn kopte en ik stond al klaar om die inworp te nemen. Het moment was ideaal, zo vlak voor rust. In de laatste seconde hoorde ik van alle kanten keeper uit de goal. Ik wist het ook allemaal niet meer, m’n rug is naar de klote door het kunstgras en ik ben niet meer de jongste. Je speelt heel af en toe op kunstgras en als je dan af en toe al wat klachten hebt, helpt dat zeker niet. Nu even laten verzorgen en dan weer twee en een half uur terug.”

[video] Arne Slot over Cambuur - Feyenoord (2-3): 'Het is moeilijk om dominant te zijn tegen deze ploeg'

Tyrell Malacia: 'Ik voelde meteen dat ik hem goed raakte'

Met een prachtig afstandsschot bezorgde Tyrell Malacia Feyenoord zondagmiddag de overwinning. Het was een zware wedstrijd in Leeuwarden, waarin Feyenoord vooral meer had moeten doen met de gekregen kansen, zo gaf Malacia aan bij ESPN.

Hij begon over zijn eigen rol vandaag: “In de opbouw hadden we bepaalde dingen afgesproken en daar kwam ik niet heel veel in voor. Het was vooral op de helft van SC Cambuur, waar ook mijn goal uit kwam. Toen ik de bal raakte, wist ik dat het goed was. Je moet alleen nog hopen dat ie erin gaat. De keeper raakte hem nog wel aan, maar gelukkig ging hij erin. Verder lag het vandaag vooral aan onszelf. We kunnen ons vooral verwijten dat we niet meer hebben gescoord. Ik zit heel lekker in mijn vel en ik hoop dat we nu deze stijgende lijn door kunnen zetten.”

[video] Doeltreffende Bryan Linssen voelt waardering: 'Als je je zo voelt, ga je ook makkelijker scoren'

Arne Slot: 'We hebben een goede uitwedstrijd gespeeld'

Feyenoord heeft zondagmiddag een zwaarbevochten 2-3 overwinning behaald op SC Cambuur. Via doelpunten van Bryan Linssen, Fredrik Aursnes en Tyrell Malacia werden de Leeuwarders verslagen. De Rotterdammers hadden genoeg kansen om meer doelpunten te maken, maar het bleef tot het eind spannend. Arne Slot zei bij ESPN dat hij het desondanks een goede wedstrijd van zijn ploeg vond.

“Zeker in de fase na de 2-3 krijg je genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Dit is wel wat je krijgt met twee aanvallend ingestelde trainers, met voor mij een heel mooi eindresultaat. Ik denk dat we niet overdreven goed begonnen. We krijgen vanuit de counter de 0-1 tegen, maar daarna hebben we ons goed hersteld. In de beginfase was Pedersen te veel de spelmaker. Dat deden we na rust een stuk beter. Maar toen was het ineens toch 2-2. Ik denk wel dat wij de beste kansen hebben gehad en een goede uitwedstrijd hebben gespeeld. Het gevoel is een beetje opgekropte frustratie van de laatste weken. We hebben weer zoveel kansen en geven makkelijk doelpunten weg. Dan ga je toch vrezen voor een tegengoal, zoals tegen RKC of Vitesse. Gelukkig hielden we het dicht op het einde en wonnen we met 2-3. Dit is een fase in het seizoen en dat zal niet altijd zo blijven.”

Vervolgens ging Slot kort in op zijn terugkomst bij Cambuur: “Ik vind het sowieso leuk om bij een oude club terug te komen, waar ik goed ben weggegaan. Dan is het wel prettig als je winst. Ik heb hier heel fijn gewerkt met een hele fijne hoofdtrainer en organisatie.”

Matchwinner vandaag was Tyrell Malacia. Over zijn spel was Slot tevreden: “Ik vond hem afgelopen donderdag heel goed spelen en vandaag was hij ook betrokken bij aanvallende momenten. Soms zit er een slordigheid tussen. Ik heb vandaag gezien dat hij op bepalende momenten goed stond te verdedigen en dat hij in lastige situaties het balbezit wist te behouden.”

15  4 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.72. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.