Feyenoord verliest met 2-0 bij Charlton Athletic

3 augustus 2005 21:54

Verslaggever: K

Feyenoord heeft met 2-0 verloren in Londen tegen Charlton Athletic. Het was de eerste nederlaag van Feyenoord dit seizoen. Bent scoorde beide doelpunten voor de Britten. Feyenoord kon weinig indruk maken. Het duel was live te beluisteren via BBC London. De naar schatting 600 Feyenoord fans in het stadion waren continu te horen op de achtergrond en leken de Britse fans volledig te overstemmen. Ondertussen hielden de BBC presentatoren zich onder andere bezig met de emails van de meer dan 200 Feyenoord fans in de chatbox op deze site. Hirayama maakte zijn debuut in de tweede helft voor Feyenoord.

Charlton begon aggressief aan het duel en drukte Feyenoord terug. Al in de eerste minuten kregen de Britten twee behoorlijke doelkansen. Feyenoord kon daar in de eerste tien minuten nog weinig tegenover zetten. In het vervolg werd het duel evenwichtiger. Feyenoord kreeg een paar kleine kansjes via De Graaf en Ghaly. Bij rust stond het echter nog gewoon 0-0.

In de tweede helft begon Charlton net als in de eerste helft aggressief en aanvallend. Na ruim 10 minuten in de tweede helft kwam Charlton niet onverwacht op een 1-0 voorsprong. De eerste inzet eindigde op het houtwerk, vanuit de rebound werd gescoord door de Britten waarschijnlijk door Bent. Slechts een minuut of drie daarna werd het alweer 2-0. Uit een voorzet van Rommedahl scoorde Bent opnieuw.

Romeo Castelen moest er na zijn invalbeurt alweer snel vanaf vanwege een blessure. De Japanse stagiair Hirayama maakte zijn debuut een kwartier voor tijd voor Feyenoord, hij verving de geblesseerde Castelen.

Opstelling Feyenoord: Lodewijks; ?stlund ('46 Snoyl), Greene, Saidi, Bahia; De Graaf; Paauwe, Ghaly ('78 Hofs); Vincken, Kuyt ('84 Pardo) en Kalou ('65 Castelen ('78? Hirayama)).

[update] Feyenoord.nl heeft inmiddels een uitgebreid wedstrijdverslag online geplaatst.