Transparent
Inloggen
Sluiten

Beleggingsfonds van Portugezen moet Feyenoord geld voor versterkingen brengen

5 mei 2005 11:42

Verslaggever: K

Feyenoord hoopt dat de club via een nieuw spelersfonds gelden kan genereren voor het doen van transfers. Daarvoor is nog wel toestemming vereist van de financiele autoriteiten. De investeerders zouden bij doorverkoop 25% van de transfersom terugkrijgen. In Portugal is er al een dergelijk fonds voor Sporting Lissabon, Porto en Boavista. Met name voor de eerste twee is dat vooralsnog zeer succesvol, voor Boavista minder.

De fondsen zijn ontwikkeld door de Portugese financiele instelling First Portuguese. Ze richten zich niet op de rijke clubs maar vooral op de topclubs in landen die bekend staan om het ontwikkelen en verkopen van talenten omdat die voor dergelijke fondsen het meest interessant zijn.

Spelers zouden aangetrokken moeten worden als ze nog slechts een jaar onder contract staan bij een andere club, waardoor de transfer relatief laag is en er uitzicht is op winst bij doorverkoop.

Meer op




Tags

beleggingsfonds boavista doorverkoop fonds genereren lissabon porto portugal portuguese spelersfonds sporting terugkrijgen uitzicht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki