[UEFA] Schalke medekoploper, Basel wint ook

7 november 2004 23:15

Verslaggever: S

Aankomend tegenstander van Feyenoord in het UEFA Cup toernooi Schalke 04 steekt in uitstekende vorm. Vandaag won het met 2-1 van Hamburger SV en kwam daarmee in punten gelijk met koploper VfL Wolfsburg. Op basis van het aantal gescoorde doelpunten staat Wolfsburg nog bovenaan. Toch kwam de zege van Schalke niet zonder slag of stoot. Lange tijd stond de club zelfs achter. Pas in de slotfase scoorden Mike Hanke en Lincoln.

Ook FC Basel, waartegen Feyenoord ook nog zal uitkomen, won vandaag. Met 2-1 werd BSC Young Boys verslagen. Sterjovski zette Basel in de 14e minuut op voorsprong, waarna Young Boys in de 32e minuut gelijk konden maken. Vlak na rust besliste een strafschop van de Argentijn Gimenez, die zelf ten val was gebracht, de wedstrijd.

Hearts won met 0-1 bij Aberdeen. Ferencv?ros was de enige club uit Poule A die vandaag niet won. Bij Debrecen hadden ze geen kans: 2-0.