Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord naar finale Alpen Cup na 2-4 winst op Arminia Bielefeld

20 juli 2004 17:58

Verslaggever: K

Feyenoord heeft de finale van het toernooi om de Alpen Cup bereikt via een goede 2-4 zege op Arminia Bielefeld. In de finale treffen ze de winnaar van het duel Partizan Belgrado en Besiktas.

Voor een eerste duel tegen een profclub speelde Feyenoord een heel behoorlijke wedstrijd. Verdedigend werden er nog veel te veel fouten gemaakt en moeten de automatismen nog ingeslepen worden. Aanvallend liet de ploeg echter veel meer leuke dingen zien dan vorig seizoen in deze fase. De 2-4 tegen de Bundesligaclub was dan ook absoluut verdiend.

[updates tijdens het duel:]

Feyenoord begon rustig aan het duel in Zuid-Duitsland. Opvallend is dat ze achterin op buitenspel spelen. Aanvallend had Goor een goede actie. Fernandez krijgt in dit duel de kans zich te laten zien, als linker centrale verdediger naast Paauwe overigens aangezien Saidi met een blessure kampt. Lazovic speelt met Kuijt voorin, met Buffel erachter.

Na ruim 10 minuten kwam Feyenoord op voorsprong via Ghaly. Hij zorgde via een schitterend afstandschot voor de 0-1 van Feyenoord.

Na 15 minuten was het bijna 1-1 toen er in het centrum slecht werd verdedigd tot woede van Gullit. Het werd echter slecht uitgespeeld en Kuyt verdedigde vervolgens goed mee en onderschepte de kans.

Feyenoord speelt eigenlijk zonder flanken. Alles gaat door het midden met een felle Lazovic. Diezelfde Lazovic zorgde na bijna een half uur spelen voor de 2-0. Hij kreeg een goede assist van Kuijt en hoefde vervolgens slechts in te tikken.

Direct daarna kwam Arminia Bielefeld weer terug in de wedstrijd. Gyan dekte slecht en kreeg geen dekking. Babos stond niet goed opgesteld al moest hij ook rekening houden met een vrijstaande man in het centrum. Kuntzel kon doorlopen en scoren.

In de rommelige wedstrijd fluit de scheidsrechter veel hetgeen het duel niet te goede komt. Fernandez kreeg geel en gezien zijn spel moet hij dus op gaan passen. Ook Bosschaart kreeg geel. Uitblinkers zijn er tot nu toe nog niet. Er ontbreekt wat creativiteit op het middenveld. Aangezien de vleugels ook ongebruikt worden is het spel daardoor voorspelbaar. Ze veroveren wel veel ballen op het middenveld.

Na 40 minuten nam Shinji Ono een voorzet van Lazovic mooi in een keer op de voet. Zijn inzet belandde op de paal.

In de tweede helft begint Gullit met de volgende elf: Babos, Gyan, Loovens, Paauwe, Bosschaart, Buffel, Ghaly, Ono, Goor, Lazovic, Kuyt. Loovens dus voor de stagiair Fernandez.

Na vijf minuten had Feyenoord tot twee keer toe weinig geluk bij de scheidsrechterlijke beslissingen. In eerste instantie weigerde hij een penalty te geven bij een overtreding tegen Lazovic. Vervolgens werd een zware overtreding op Gyan slechts bestraft met een gele kaart.

Na 10 minuten in de tweede helft kwam Feyenoord op een verdiende 1-3 voorsprong. Kuijt jaagde op de voor hem typische wijze goed door, kreeg de bal en omspeelde vervolgens knap de keeper om de 1-3 binnen te tikken.

Even later werd een van de beste spelers van Feyenoord, Ghaly, gewisseld voor Mtiliga. Die ging linksback spelen waardoor Bosschaart door kan schuiven naar het middenveld.

Ono was dichtbij de 1-4, maar zijn schot werd overgetikt door de Duitse keeper. Na 20 minuten werd Kuyt gewisseld door Castelen waardoor de vleugels meer gebruikt zouden moeten gaan worden.

Door slecht verdedigen achterin werd het 2-3. Een vrije trap kon vervolgens in het centrum geheel vrij ingekopt worden.

Naarmate de tweede helft vordert komen de Duitsers steeds makkelijker door de verdediging van Feyenoord. Een aantal spelers lijkt er doorheen te zitten vanwege de trainingsarbeid van de laatste weken. het is te zien dat Arminia Bielefeld iets verder is in de voorbereiding.

Met nog een kwartier te gaan brengt Gullit Kalou nog in het veld voor Buffel. Daarmee krijgt de ploeg nog meer snelheid voorin en moet het profiteren van de ruimte die het gaat krijgen nu Arminia meer naar voren moet komen.

Kalou loste zijn belofte direct in. Met zijn eerste balcontact was het direct raak. Hij krijgt de bal buiten de 16 lichaamsbeweging naar links en rechts erlangs, vervolgens mooi diagonaal ingeschoten. Hij verzekerde Feyenoord met de 2-4 van de finale van het toernooi om de Alpen Cup.

Met 10 minuten voor tijd bracht Gullit ook de Braziliaan Magro nog in het veld. Hij verving de tegenvallende Ono.

In de slotfase was het vooral nog genieten van de leuke acties van Kalou die het absoluut in zich heeft om een smaakmaker te worden.

Scoreverloop:
0-1 Ghaly ('10)
0-2 Lazovic ('25)
1-2 Kuntzel ('26)
1-3 Kuijt ('52)
2-3
2-4 Kalou ('76)


Opstelling: Babos, Gyan, Paauwe, Fernandez (Loovens), Bosschaart, Buffel (Kalou), Ghaly (Mtiliga), Ono (Magrao), Goor, Lazovic en Kuijt (Castelen).

Het duel was live te zien via Eurosport. Maar ook in de Feyenoord Chatbox was het via continue tekstupdates van fans perfect te volgen! Er waren dan ook enkele tientallen fans aanwezig in de chatbox om het duel samen te volgen. Chat tijdens het duel svp niet via het forum maar via de chatbox.

Andere verslagen:
Feyenoord.nl
Egyptianplayers.com

Meer op




Tags

lazovic arminia bielefeld ghaly kalou kuijt ono alpen bosschaart buffel fernandez gullit gyan babos chatbox goor kuyt loovens paauwe castelen kuntzel mtiliga afstandschot balcontact belofte besiktas braziliaan bundesligaclub chat continue dekking dekte diagonaal duitsland egyptianplayers erlangs eurosport flanken ingekopt ingeschoten ingeslepen jaagde lichaamsbeweging loste magrao magro naarmate omspeelde onderschepte ongebruikt overgetikt partizan rommelige saidi scheidsrechterlijke scoreverloop shinji smaakmaker stagiair svp tekstupdates trainingsarbeid uitblinkers verdedigd verdedigde verzekerde voorspelbaar vordert vrijstaande woede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.142 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer