Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord voorlopig als 3e geplaatst in UEFA Cup; programma en format

28 mei 2004 19:53 - Bert Kassies

Verslaggever: K

Hoewel Feyenoord met haar UEFA coefficient op een 24ste plaats staat in Europa, een plaats overigens gedeeld met PSV, is de club vooralsnog als derde geplaatst voor de eerste ronde van de UEFA Cup. Alleen de UEFA Cup deelnemers Lazio Roma en Parma hebben een hoger coefficient en zijn respectievelijk als eerste en tweede geplaatst. De ranglijst is vertekenend want verliezende clubs uit de derde ronde van de Champions League zullen zich ook voegen bij de clubs in de eerste ronde van de UEFA Cup. Verliezen in de derde ronde van de CL echter alle niet geplaatste ploegen tegen alle geplaatste ploegen dan blijft Feyenoord ook met al die ploegen als derde geplaatst. Alleen als er geplaatste ploegen in de derde ronde van de CL verliezen met een hoger coefficient dan Feyenoord dan zakt de Rotterdamse ploeg. Maar dat zullen hooguit enkele plaatsen zijn dan.

Er gaat komend seizoen een nieuw format in werking in de UEFA Cup. Op 27 augustus is de loting voor de eerste ronde van de UEFA Cup, waarbij Feyenoord dus geplaatst is. De 40 winnaars worden vervolgens in 8 groepen van clubs geplaatst. Ook daarbij zal Feyenoord zo goed als zeker dus een geplaatste status hebben. Die 5 teams zullen dan vier wedstrijden spelen, twee uitwedstrijden en twee thuiswedstrijden. Via loting wordt bepaald tegen welke tegenstander je uit speelt en tegen welke je thuis speelt.

De drie sterkste ploegen uit alle 8 poules krijgen vervolgens gezelschap van de afvallers (de nr3) uit de Champions League poules. De groepswinnaars spelen in de volgende ronde tegen een van de nummers drie uit de groepen. De nummer 2 van de groepen spelen een van de afvallers (de nr3) uit de Champions League.

Meer op Bert Kassies




Tags

uefa coefficient format poules gezelschap lazio parma roma vertekenend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.341 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall eredivisie gaal geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong jorien kloese knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts yoda