Transparent
Inloggen
Sluiten

'Eredivisie-clubs niet akkoord met bod van ESPN'

8 mei 2023 15:35 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Eredivisie-clubs niet akkoord met bod van ESPN"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat de clubs uit de Eredivisie zich niet kunnen vinden in het bod van ESPN voor de televisierechten vanaf 2025. De clubs zijn van mening dat het bedrag van jaarlijks zo'n 170 miljoen euro te laag is en bovendien is de lengte van het contract te lang. Het bod van ESPN was voor de rechten tot en met 2035. De mediacommissie van de clubs en Eredivisie CV-directeur Jan de Jong hebben huiswerk meegekregen van de clubs om verder te onderhandelen met geïnteresseerden en zorgen voor een beter voorstel.

Met name de topclubs waren ontevreden over het bod. De Eredivisie CV heeft in de afgelopen weken geprobeerd om het bod van ESPN erdoorheen te drukken, maar de vereist meerderheid van vijfzesde van de clubs was niet haalbaar. Op 5 juni komen de clubs opnieuw bij elkaar voor een vergadering. Tot die tijd kunnen alle partijen komen met een beter bod.

Vorige week heeft een consortium van kabelmaatschappijen ook een bod uitgebracht waarbij het jaarlijks minimaal 180 miljoen euro garandeerde.

Tijdens de vergadering van 5 juni zal ook een beslissing worden genomen over de invoering van een NL League, een belangenorganisatie van Eredivisieclubs, Eerste Divisieclubs, Eredivisie Vrouwen en eDivisie. Ook wordt er dan gesproken over de afdracht van Europese gelden. Momenteel dragen clubs die actief zijn in Europa 5% van hun Europese inkomsten af. Vanaf 2025 worden deze bedragen door de UEFA flink opgeschroefd. Het voorstel ligt nu op tafel dat clubs 2,5% van hun Europese inkomsten afstaan. Per saldo zal het te betalen bedrag dan nagenoeg gelijk blijven. Nederland is het enige land in Europa waarbij clubs hun Europese inkomsten moeten delen met de andere clubs uit de competitie.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

eredivisie espn afdracht belangenorganisatie consortium divisieclubs edivisie erdoorheen garandeerde geinteresseerden huiswerk jong kabelmaatschappijen mediacommissie nederland saldo telegraaf televisierechten uefa vijfzesde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.142 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer