Transparent
Inloggen
Sluiten

'ESPN nog steeds op pole-position voor rechten na 2025'

27 april 2023 12:06 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"ESPN nog steeds op pole-position voor rechten na 2025"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat ESPN nog steeds de beste papieren lijkt te hebben om ook na 2025 de rechten te krijgen om livewedstrijden van de Eredivisie uit te mogen zenden. De clubs en de Eredivisie CV zijn niet overtuigd van het bod dat is gedaan door het consortium van kabelaars, want dat zou beduidend lager liggen dan wordt geschetst.

Vanuit het consortium is aangegeven dat er jaarlijks minimaal tussen de 172 miljoen tot 180 miljoen euro wordt gegarandeerd, maar dit zou volgens de clubs om bruto opbrengsten gaan en niet wat de clubs uiteindelijk netto zullen ontvangen. Bij de berekening van het consortium zijn verschillende rechtenpakketten meegerekend, terwijl ook de (productie)kosten nog verrekend moeten worden. Daarnaast wordt bij het bod van het consortium ook bestaande inkomsten uit internationale televisierechten, sponsoring en samenvattingsrechten gerekend, maar deze worden extern verkocht.

Het bod van ESPN lijkt daarom onder de streep gelijkwaardig te zijn aan die van het consortium of zelfs nog gunstiger uit te pakken. Tijdens de vergadering van vennoten op maandag 8 mei zal besloten worden wie van 2025 tot 2035 de rechten in handen zal krijgen.

Meer op AD.nl




Tags

consortium espn eredivisie pole position berekening bruto gelijkwaardig geschetst gunstiger kabelaars livewedstrijden netto productie rechtenpakketten samenvattingsrechten sponsoring televisierechten vennoten zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane bty btyvnn chap choi danall gimenez gravenberch herik jong keo kompas kroes madrid middenveldert milambo phat praag rvc slot stengs tai thao timber trai ueda willykment woerts yoda