Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü: ‘We voelden dat we de bovenliggende partij waren’

9 maart 2023 23:16

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Europa League met 1-1 gelijk gespeeld tegen Shakhtar Donetsk. De Oekraïners kwamen tien minuten voor tijd tegen de verhouding in op voorsprong, maar gelukkig wist Bullaude een nederlaag te voorkomen. Aanvoerder Kökcü deed zijn verhaal bij ESPN.

“We hadden in de eerste helft veel de bal, zonder veel te creëren. In de tweede helft was dat anders, maar dan komen we niet op 0-1. Dan houden we het onnodig spannend en komen zij zelfs op 1-0. Weer uit een standaardsituatie. Dat moeten we nog beter gaan neerzetten. Zij maakten het veld heel klein rond de zestien en dan moet je af en toe risicovolle ballen spelen. Ik heb wel het gevoel dat we genoeg kansen hebben gehad om winnend van het veld te stappen. Het gelijkspel voelt daarom zeker niet goed. We voelden dat we de bovenliggende partij waren op het veld. Thuis in De Kuip krijgen we weer veel steun en kunnen we proberen om een keer in het eerste kwartier te scoren.”

Tot slot werd Kökcü nog gevraagd of hij veel mee kreeg van de oorlog waarin Oekraïne momenteel verkeert: “In het hotel zijn we afgezonderd, maar de trainer heeft er wel wat over gezegd. Het komt dan ineens wel dichtbij, want deze mensen hebben hele andere zorgen dan voetbal. Deze zaken zijn belangrijker dan voetbal.”




Tags

kokcu voelden afgezonderd bullaude donetsk espn kuip oekraine oekrainers oorlog risicovolle shakhtar slot standaardsituatie verhouding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.317 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot ego eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kompas kraaij kroes minteh praag religie rvc slot stengs sugawara timber ueda vertekent wieffer willykment woerts yoda zerrouki