Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Bijzonder dat we zoveel gas kunnen blijven geven'

5 maart 2023 00:36

Feyenoord heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van FC Groningen. Na afloop van de wedstrijd werd ook de loting verricht voor de halve finale van de KNVB Beker, waar voor Feyenoord een thuiswedstrijd tegen Ajax uit de koker kwam. Trainer Arne Slot ging bij ESPN in op de bekerloting en op de gewonnen wedstrijd.

"Je bent blij dat je thuis speelt, maar alledrie de topclubs hadden het liefst tegen Spakenburg gespeeld. Aan de andere kant is het weer een geweldig affiche om tegen Ajax te mogen spelen. Ik hoop alleen wel op een beter resultaat voor ons."

Dan over de wedstrijd: "Ik heb geprobeerd rustig te zijn. Ik was alleen niet overdreven tevreden met wat ik voor me zag, alleen je blijft wel vertrouwen houden in de ploeg. Je hoopt op een goede kans en die kwam met de kopballen van Bullaude en Santiago. Toch viel hij daarna nog. We hebben vandaag niet zo goed gespeeld, maar wel constant de bal gehad. Dat we niet overdreven veel kansen creëren, is niet heel nieuw voor ons. Des te knapper is het dat we staan waar we staan. We hebben nu ook weinig tijd om te trainen, omdat we drie wedstrijden in zeven dagen spelen. Het is wel bijzonder dat we dan alsnog zoveel gas kunnen blijven geven. Je kunt niet 34 keer super spelen, maar je kunt niet zeggen dat we de overwinning gestolen hebben."

Vlak na rust kwam FC Groningen met tien man te staan. Slot zei het volgende over het verloop van de wedstrijd na de rode kaart: "Ik snap heel goed dat je als Groningen licht gefrustreerd bent na zo'n tweede gele kaart. Het spelbeeld werd er alleen niet heel anders van. Het is verder moeilijk om te bepalen of we vermoeid waren. We trainen al bijna niet meer, omdat we zo weinig rust hebben qua wedstrijden. Dan speel je ook wel eens een keer niet goed, zoals vandaag. Het is wel heel knap dat je zo'n wedstrijd dan over de streep trekt en eigenlijk geen één kans weggeeft."




Tags

slot arne groningen affiche alledrie bekerloting bullaude espn gestolen knapper knvb koker santiago spakenburg spelbeeld weggeeft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot arsenal beelen bekerfinale geertruida gimenez hancko hoofdprijs kasperk kloese kokcu kuip madrid middenveldert minteh nieuwkoop sandler slot stengs sterkhouders szymanski timber ueda vervangers wehave wieffer willykment yoda zerrouki