Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: ‘Ik vond een heel groot deel erg goed’

26 februari 2023 17:42

Dankzij een 2-4 overwinning op Fortuna Sittard blijft Feyenoord aan kop van de Eredivisie. Met hier en daar een klein beetje geluk vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Trainer Arne Slot deed zijn verhaal over de wedstrijd bij ESPN.

“Ik vond het over hele grote delen van de wedstrijd goed, maar ook onvolwassen. Als je vlak na rust de 1-3 tegen krijgt omdat iemand niet goed mee loopt en de 2-4 uit een standaardsituatie weggeeft, is dat niet goed. Bijna elke corner van hun heeft tot een doelpoging geleid. Nu kan dat, maar eigenlijk moet dat eruit. Dat zijn lessen die we meenemen naar de komende weken. Zeker bij die 2-4 kwamen we niet eens in een duel. Dat is best kritisch, maar ik heb ons ook grote delen goed zien spelen.”

Slot ging ook in op het spel van zijn middenveld en wat andere posities: “We waren erg rustig en goed aan de bal, met name via Mats en Orkun. Die speelden heel dominant en de zijkanten waren dreigend. Dat was uitstekend. We hebben vaker uitstekend gespeeld, maar nu konden we het in de score tot uitdrukking brengen, al hadden we wel wat lucky doelpunten. Al schoot Mats hem natuurlijk schitterend binnen. Ik vond ook dat de rechterkant het heel goed deed, al via Alireza wel wat te verwijten bij de 1-3. Markus blijft maar gaan, dat doen ze uitstekend. Ook was dit een mooi moment om Trauner weer in te laten vallen, om hem weer wat wedstrijdritme te geven. Dat is alleen maar fijn voor ons als team.”




Tags

slot arne mats alireza appels boom doelpoging dominant eredivisie espn fortuna lucky markus onvolwassen rijpe standaardsituatie trauner uitdrukking wedstrijdritme weggeeft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda