Transparent
Inloggen
Sluiten

Thomas van den Belt: 'Voor Feyenoord spelen is een droom die ik al zó lang koester'

18 februari 2023 13:58 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Thomas van den Belt: "Voor Feyenoord spelen is een droom die ik al zó lang koester"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International is Thomas van den Belt uitgebreid ingegaan op het afketsen van zijn transfer naar Feyenoord. De middenvelder van PEC Zwolle had nooit verwacht dat Feyenoord zich zou melden. "In de zomer dacht ik: Als ik na dit seizoen naar de subtop van de Eredivisie kan, zou dat prachtig zijn. Maar dan komt in de winterstop ineens de koploper, dat is wel heel speciaal", aldus Van den Belt. "Helemaal omdat ik van jongs af aan al Feyenoord-supporter ben. AZ had ook veel te bieden, maar voor Feyenoord spelen is een droom die ik al zó lang koester."

Van den Belt verlengde afgelopen zomer nog zijn contract bij PEC Zwolle omdat hij de club wilde helpen. Tegenover VI bevestigt hij dat hij komende zomer voor 850.000 euro te koop is. "Anders had ik ook niet bijgetekend", zo geeft hij aan. "Een carrière duurt kort en ik wilde niet weer vastzitten bij PEC, terwijl grotere clubs uit de Eredivisie belangstelling hadden."

Feyenoord was bereid om afgelopen transferperiode het dubbele van die clausule te betalen en zelf was de middenvelder in de veronderstelling dat het bod geaccepteerd zou worden. "Ik snap het standpunt van de club ook wel, hoor. Je hebt doelen, die spreek je uit en dan is het misschien gek om je beste speler te laten gaan in de winter. Maar voor mij persoonlijk was het wel een flinke teleurstelling", zegt hij daarover.

Van den Belt gaat verder: "Je kan naar de nummer één van de Eredivisie, dat is een droomtransfer en zó’n enorme positieverbetering. Sportief én financieel. Dat kun je als club eigenlijk niet tegenhouden, vind ik. Ik weet dat ik belangrijk ben voor PEC, maar ik ben toch ook niet onmisbaar? We hebben genoeg kwaliteiten om het zonder mij te redden. We staan vijftien punten los, met nog veertien wedstrijden te gaan… Maar de club vond het toch een te groot risico."

Meer op VI.nl




Tags

pec eredivisie afketsen droomtransfer jongs onmisbaar positieverbetering tegenhouden vastzitten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Raar dat het nog niet rond is. Er mag gepraat worden en som lijkt vast te liggen op 8 a 9 ton, maar misschien ligt het niet vast. Wel mooi dat hij fan is!
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.426 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki