Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Invallers gingen echt voor het teambelang'

12 februari 2023 18:40

Feyenoord wist zondagmiddag met 1-2 te winnen bij sc Heerenveen. De Rotterdammers hadden een lastige openings- en slotfase, maar wisten in de tussentijd wel tweemaal te scoren via Geertruida en Gimenez. Na afloop verscheen Arne Slot voor de camera van ESPN.

"Ik denk dat je hebt kunnen zien dat we afgelopen woensdag 120 minuten hebben gespeeld. Niet in de hele wedstrijd, maar in delen. We begonnen natuurlijk niet goed aan de wedstrijd en we verloren de bal te vaak in het midden van het veld. Daarnaast hebben we geluk gehad dat het misschien een centimeter buitenspel was bij de 1-0. Na dat moment werden we beter aan de bal en maakten we een goal uit een corner, dat is ook wel eens lekker voor ons. We controleerden de wedstrijd en maakte ook de 0-2, maar ik was daar eigenlijk nog niet tevreden mee gezien de kansen voor Orkun en Quinten."

In de tweede helft moest Feyenoord doorbijten, zag ook Slot: "Na rust kreeg Heerenveen meer kansen en met een aantal wissels probeerden we frisse energie te brengen. Het kabbelde een beetje voort en wat je dan niet wilt, is een tegengoal krijgen. Vandaag zagen we wissels invallen zonder enig eigen belang, maar om die overwinning uit het vuur te slepen. Dat is mooi om te zien. Die spelers zijn echt voor het team ingevallen. Het is vervelend dat Orkun een gele kaart pakte, maar de oplossing staat klaar hoor. Timber zou een linie terug kunnen of er moet een controlerende middenvelder bij, maar die heb ik niet echt. Maar er komt altijd een vervanger."




Tags

slot arne heerenveen teambelang controleerden doorbijten espn geertruida gimenez kabbelde openings timber tussentijd vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki