Feyenoord ongelukkig naar gelijkspel in Klassieker

22 januari 2023 16:34

Feyenoord ongelukkig naar gelijkspel in Klassieker; image source: Pro Shots

Feyenoord is in de Eredivisie ongelukkig tegen puntverlies aangelopen. De Klassieker tegen Ajax eindigde in een 1-1 gelijkspel. Igor Paixão opende op heerlijke wijze de score, maar in de tweede helft volgde op ongelukkige wijze toch de gelijkmaker.

Feyenoord vloog direct uit de startblokken. Na enkele minuten kwam al het eerste gevaar toen de doelman van Ajax onder de bal dook, maar het lukte Feyenoord vervolgens niet om de bal op doel te krijgen.

De ploeg van Arne Slot was qua veldspel heer en meester, maar tot grote kansen leidde het lange tijd echter niet. Na twintig minuten volgde de eerste serieuze kans op een doelpunt. Feyenoord kreeg hierbij enige hulp omdat Ajax-verdediger Timber een bal verkeerd raakte. Met veel moeite wist doelman Rulli de bal uit het doel te houden.

Vanuit het niets kregen de Amsterdammers in korte tijd twee grote kansen. Kudus raakte de bal verkeerd na een hoge voorzet, terwijl Justin Bijlow uitstekend redding bracht op een poging van Timber. Het was uiteindelijk toch Feyenoord dat op voorsprong kwam. Een heerlijke knal van grote afstand van Igor Paixão belandde in de verre hoek.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Al leek de ploeg langzaam de krachten te verliezen en ging het duel steeds meer gelijkop. Na een lange periode zonder kansen lag de bal er ruim een kwartier voor tijd opeens aan de verkeerde kant in. Klaassen kopte op de achterlijn de bal tegen Mats Wieffer aan en vanuit het niets was het opeens gelijk.

Feyenoord ging weer vol op jacht naar de voorsprong, al kwam het aanvankelijk niet tot kansen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd volgde de mogelijkheid dan toch, maar invaller Santiago Gimenez zag zijn schot gekeerd worden.

In de resterende minuten probeerde Feyenoord nog wel aan te zetten, maar het kwam niet meer tot kansen en moest dus genoegen nemen met een gelijkspel.