Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: ‘Het eerste uur ongelooflijk agressief gespeeld’

12 januari 2023 23:53

Na afloop van de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle gaf Arne Slot zijn ploeg twee zaken mee. Het had de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien en in de slotfase had er meer controle gehouden moeten worden. Verder ging de oefenmeester bij ESPN in op de prestaties van onder andere Mats Wieffer en de blessure van verdediger David Hancko.

“Net als afgelopen zondag was weer de eerste kans van de tegenstander een goal. Daarna hebben we een minuut of 70 niks weggegeven. Het was niet ideaal, want je geeft een ploeg zo extra veel zelfvertrouwen. Na afloop heb ik twee dingen gezegd: dat we sneller de wedstrijd in het slot hadden moeten gooien en dat we de laatste 20 minuten geen controle meer hadden. Ik zag onze backs nog in de zestien van de tegenstander opduiken. Dat is leuk, maar er zijn ook fases waarin je de stand moet consolideren. We speelden ongelooflijk agressief in het eerste uur. Je moet heel goed zijn tegen Zwolle om veel kansen te kunnen creëren. Daarom zag je dat het in de laatste fase een stuk minder ging.”

Tenslotte ging Slot in op het optreden van Wieffer en de blessure van Hancko: “Het is sowieso lekker als je een doelpunt en een assist hebt. Ik vond vooral dat hij met veel zelfvertrouwen speelde, met veel rust aan de bal. Ook hij speelde agressief en haalde veel mensen van de bal af. Ik vond hem gewoon goed spelen. Een nieuwe speler heeft dan ook niks te maken met Mats, maar vooral met het aantal spelers. Zo moet ik morgen ook een verdediger vanuit de beloften bellen, want Hancko is ook weer uitgevallen. Het positieve is dat het wellicht een zenuw is geweest, maar in het slechte geval is het een spier. Onderzoek zal meer uit moeten wijzen.”




Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne hancko mats wieffer consolideren espn oefenmeester opduiken pec spier zenuw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall eredivisie gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot ueda willykment woerts yoda