Transparent
Inloggen
Sluiten

'ESPN raakt rechten Eredivisie kwijt in 2025'

28 november 2022 12:07 - De Oranjewinter
Foto: Pro Shots

"ESPN raakt rechten Eredivisie kwijt in 2025"; image source: Pro Shots

Vanaf het seizoen 2024/2025 lijkt de Eredivisie niet meer uitgezonden te gaan worden op ESPN. Dat gaf Chris Woerts zondag aan bij De Oranjewinter op SBS 6. "Ziggo heeft een belrondje gedaan bij de clubs in de Eredivisie en heeft gezegd dat zij de rol van ESPN willen overnemen", aldus Woerts. "Zij willen een bieding gaan voorbereiden zodat ze vanaf 2025 niet alleen de Europese competities hebben, maar ook de Eredivisie inclusief de samenvattingen."

Volgens Woerts zal Ziggo een flink bedrag op tafel moeten leggen. "Zij zullen minimaal 150 tot 200 miljoen euro per jaar moeten betalen om die rechten binnen te halen", zo gaf hij aan. "De Eredivisie verwacht ook van Ziggo dat er een serieus voorstel gaat komen."

De clubs in de Eredivisie zouden ook een voorkeur hebben voor Ziggo boven ESPN. "Omdat de winsten dan in Nederland blijven. Bij ESPN gaan ze naar Amerika toe", zei hij daarover. "Naast Ziggo hebben ook de Amerikaanse merken Amazon, Netflix en Apple interesse. Maar ESPN zal gaan verdwijnen."

Woerts wist begin deze maand ook als eerste al te onthullen dat Ziggo de rechten van de Europese toernooien had binnen gehaald vanaf het seizoen 2024/2025.




Tags

eredivisie espn ziggo woerts amazon amerika apple belrondje bieding nederland netflix oranjewinter samenvattingen voorbereiden winsten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Kan je als niet bent aangesloten bij Ziggo nog wel het complete eredivisie blijven volgen.
Wij kunnen hier in het Westland geen lid worden van Ziggo, ook niet als ik zou willen.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds schreuder slot soap stengs there think twente what will year yoda