Kleine zege Feyenoord op SC Cambuur ondanks groot veldoverwicht

10 november 2022 21:54

Kleine zege Feyenoord op SC Cambuur ondanks groot veldoverwicht; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd tegen SC Cambuur donderdagavond met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de vierde minuut en kwam op naam van Quilindschy Hartman. Ondanks veel grote kansen voor Paixao, Walemark en Gimenez bleef de score in het restant van de wedstrijd ongewijzigd.

Feyenoord kwam scherp uit de startblokken, want al na vier minuten opende het de score. Na een fraaie steekpass van Paixao stuitte Hancko in eerste instantie nog op doelman Virginia, maar Hartman was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten. Met zijn eerste doelpunt in Feyenoord 1 zette hij zijn ploeg op de zo gewenste vroege voorsprong.

Gedurende de gehele eerste helft bleef Feyenoord de bovenliggende partij en speelde het een aantal goede kansen bij elkaar. Zo leek Hancko van dichtbij de 2-0 binnen te koppen, maar hij raakte de paal. Ook Paixao kreeg een grote kopkans waarop doelman Virginia dit maal wél kon redden. Aan de andere kant kon SC Cambuur nauwelijks wat creëren, waardoor het vooral wachten was op de 2-0. Deze viel echter niet voor rust, waardoor de ruststand slechts 1-0 was.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Feyenoord had de bal, was oppermachtig, maar kreeg het maar niet voor elkaar om de 2-0 te maken. Zo waren er gigantische kansen voor Walemark (bal van de lijn gehaald) en voor Gimenez, die van dichtbij roekeloos over schoot. Ook een slappere inzet van Gimenez trof geen doel, want Virginia kon eenvoudig redden. In de slotfase leek SC Cambuur er nog een klein offensiefje uit te persen, maar daarbij kwam Feyenoord niet in de problemen. De beste kansen waren eigenlijk nog voor Feyenoord, waar Kökcü het been van een tegenstander vond. Uiteindelijk werd de 1-0 over de streep getrokken en konden er drie punten bijgeschreven worden aan het totaal.

Aanstaande zondag speelt Feyenoord de allerlaatste competitiewedstrijd van 2022. In eigen huis wordt er om 16:45 uur afgetrapt voor de Rotterdamse derby tegen Excelsior.