Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: ‘Uiteindelijk is het een topweek geweest’

6 november 2022 16:44

Het was voor Feyenoord belangrijk om na de fantastische wedstrijd van afgelopen donderdag, de stijgende lijn door te pakken tegen FC Volendam. Oefenmeester Arne Slot zag zijn ploeg dat vooral voor rust goed doen, wat zich uitte in een 0-2 voorsprong bij rust. Bij ESPN deed Slot zijn verslag van de wedstrijd.

“Het was niet handig dat we ons enorme overwicht zo weinig in de score tot uitdrukking lieten komen. Het was een compleet andere wedstrijd dan donderdag, waarin we meer verdedigende arbeid moesten leveren. Nu hadden we meer vrijheid waarmee een verdediger kon instappen. Daar creëerden we al vijf à zes goede kansen uit. Gelukkig maakten we vlak voor rust de 0-2.”

Over de tweede helft was Slot duidelijk: “Ook in de tweede helft hebben we in het begin wat goede kansen gehad. De tegenstander ging iets optimistischer spelen, en ik ben tevreden dat we ze in die fase ver van de goal hebben afgehouden. Dat het aanvallend wat minder en slordiger werd, had ook wel wat te maken met de stand denk ik. Het was vooral bij Geertruida even schrikken, want als een speler naar zijn knie grijpt zonder een bal in de buurt, dan is het vaak foute boel. Gelukkig kon hij doorspelen en uiteindelijk is het dus een topweek geweest. Met name door afgelopen donderdag, want bij FC Volendam winnen is wel iets wat Feyenoord hoort te doen.”




Tags

slot arne topweek volendam afgehouden arbeid creeerden doorspelen espn geertruida instappen oefenmeester optimistischer slordiger stijgende uitdrukking verslag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer