Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü: 'Ik wilde gewoon geen uithangbord zijn, want het gaat niet gepaard met mijn geloof'

22 oktober 2022 20:19 - ESPN
Foto: Pro Shots

Orkun Kökcü: "Ik wilde gewoon geen uithangbord zijn, want het gaat niet gepaard met mijn geloof"; image source: Pro Shots

In gesprek met ESPN is Orkun Kökcü zelf ingegaan op zijn beslissing om tegen AZ niet met de OneLove-aanvoerdersband te willen spelen. "Dat was puur vanwege mijn geloof. Ik wilde dicht bij mezelf en mijn geloof blijven", aldus Kökcü. "Je moet gewoon iedereen respecteren. Dat heb ik ook uit proberen te leggen in mijn statement. Ik wilde gewoon geen uithangbord hiervoor zijn, want het gaat niet gepaard met mijn geloof."

Volgens de middenvelder mag iedereen doen wat hij of zij wil. "Maar daar wil ik geen uithangbord voor zijn", zo gaf hij aan. "Ik hoorde van onze perschef dat deze actie zou plaats vinden en ik wist voor mezelf al meteen wat ik wilde doen. Daar wilde ik geen uithangbord voor zijn."

Gevraagd werd aan Kökcü waarom hij geen uithangborde wilde zijn. "Ik ben voor dat iedereen respectvol voor elkaar is, maar ik ben niet de aangewezen persoon om deze actie te ondersteunen", zei hij daarover. "Er zijn genoeg anderen die dit konden doen. Mijn geloof is heel sterk en als ik ergens sterk achter sta, wijk ik daar nooit vanaf."

Kökcü had een hoop reacties gekregen. "Vooral vanuit de media dat ik die band gewoon om had moeten doen, maar ik wilde gewoon bij mezelf blijven", legde hij uit. "Aan de andere kant is het ook goed opgepakt van mijn kant."




Tags

kokcu uithangbord espn onelove perschef respectvol statement uithangborde wijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.337 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda