Arne Slot: 'We konden niet mee in het tempo'

8 september 2022 23:32

Feyenoord is de Europa League begonnen met een 4-2 nederlaag in Rome. Lazio was in het matig gevulde Stadio Olimpico een stuk beter dan Feyenoord, wat zich uitte in een 3-0 ruststand. Na rust was Feyenoord een stuk beter en hield het de schade beperkt, zag ook trainer Arne Slot. Hij was na afloop aan het woord bij ESPN.

"De eerste 25 minuten was onverwacht. Je wist op dit niveau niet exact waar je zou staan, maar deze weerstand was even wat anders dan de afgelopen weken. Dan is het afwachten hoe je daar mee om gaat, maar het was overduidelijk dat we overal tekort kwamen. We waren constant te laat en aan de bal waren we ook nog eens bijzonder slordig. Dan krijg je zo'n eerste helft als deze. We waren niet in staat om met hun tempo mee te kunnen. We hadden geen rust aan de bal en als we balverlies hadden, waren we te laat met omschakelen. De timing van hun loopacties was geweldig hoor, daar kunnen we ook veel van leren. In de tweede helft hebben we, weliswaar op een lager tempo, wel de nodige kansen gecreëerd. Na rust kregen we al snel één of twee goede kansen. Je weet dat de tegenstander het na rust wat rustiger aan zou gaan doen, maar we deden het zelf ook wel wat beter. Dat lag vooral aan het tempo."

Om te vervolgen: "Dit was de zwaarste test tot nu toe dachten we, en daar is niks aan gelogen. Lazio is een ander niveau dan de meeste Eredivisieteams. We weten nu wat het startpunt is op dit niveau. Het is een uitdaging en geeft energie om het hun in De Kuip lastig te kunnen gaan maken."