Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ik heb ons uitstekend zien spelen'

3 september 2022 23:31

Een korte tijd leek de wedstrijd van Feyenoord de verkeerde kant op te gaan. In Deventer kwam de thuisploeg op 2-0, maar dankzij goals van Danilo (2), Dilrosun en Szymanski werd er alsnog gewonnen. Trainer Arne Slot zag bij ESPN dat zijn ploeg zoals wel vaker terugkwam van een achterstand.

De trainer werd geconfronteerd met de veel voorkomende veerkracht van zijn ploeg bij een achterstand: "Ik weet niet of het een compliment is, maar het zou aan de wissels kunnen liggen of aan veerkracht. Ik vind dat we dit seizoen uitstekende wisselspelers hebben. Als ze erin komen hebben ze een goede inbreng. Je hebt alleen liever dat ze vanaf het begin goed spelen, maar goede wissels helpen in ieder geval wel."

Vervolgens ging hij verder over de wedstrijd: "Het is niet lekker om in zo'n fanatiek stadion met 2-0 achter te komen. Gezien hun positie op de ranglijst is het dan niet fijn dat we de tegenstander zo veel energie geven. Ik heb ons vandaag, behoudens het eerste kwartier, echter uitstekend aan de bal zien spelen. Het duurt door de 2-0 achterstand alleen wel lang voor je dat in de score tot uitdrukking brengt. Na de 2-4 was het wel gespeeld."

Tenslotte legde de oefenmeester de zwakte van vandaag bloot en ging hij in op de uitvallers: "De grote les van vandaag is dat we hartstikke goed kunnen voetballen, maar dat we ook elke seconde nog een tegengoal kunnen krijgen. Dat was de afgelopen weken juist wel goed in orde, maar vandaag overduidelijk niet. Daarentegen scoorden we vandaag wel weer makkelijk. Het wisselen was vandaag wel lastig, omdat we niet precies wisten wie 90 minuten konden spelen. We moesten onze vijfde wissels aan Hancko besteden, terwijl we wisten dat Kökcü waarschijnlijk ook geen hele wedstrijd kon spelen. Dat heeft hij goed gedaan. Marcus ging er in de rust uit met een lichte knieblessure. Ik weet nog niet of dat voor donderdag een probleem gaat zijn. Het was natuurlijk wel mooi om te zien dat onze jeugdspelers het ook in deze selectie een kans krijgen en die goed invullen. Mimi had een paar kleine momentjes, maar deed het verder goed, net als Quilindschy Hartman."




Discussieer mee op de forums


Tags

arne slot veerkracht bloot danilo deventer dilrosun espn fanatiek hancko hartman kokcu les marcus mimi momentjes oefenmeester quilindschy szymanski uitdrukking voorkomende zwakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg