Transparent
Inloggen
Sluiten

'Transferwindow in Nederland sluit dag eerder dan in de topcompetities'

12 augustus 2022 13:08 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Transferwindow in Nederland sluit dag eerder dan in de topcompetities"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat de KNVB een verzoek heeft ingediend bij de FIFA om de transferwindow een dag langer door te laten lopen. De voetbalbond kwam deze week pas tot de ontdekking dat de transferwindow in de topcompetities een dag langer doorloopt. Clubs in Nederland kunnen tot en met woensdag 31 augustus spelers halen, terwijl in de omliggende landen een dag later ook nog spelers gehaald kunnen worden.

De voetbalbond heeft in een reactie aan de clubs in Nederland laten weten dat de kans echter klein is dat de FIFA akkoord gaat met het verzoek. "Omdat de transferwindow al loopt, verwachten wij dat het moeilijk wordt om dit nog op korte termijn te kunnen realiseren", aldus een woordvoerder van de KNVB in een reactie tegenover VI.

Clubs kunnen in de huidige situatie op donderdag 1 september nog een speler verliezen, maar mogen vervolgens geen vervanger meer halen. Clubs staan machteloos als een verkoopclausule wordt gelicht of er een niet te weigeren bod binnenkomt.

Meer op VI.nl




Tags

transferwindow nederland topcompetities fifa knvb binnenkomt machteloos omliggende ontdekking verkoopclausule

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg