Transparent
Inloggen
Sluiten

Slot: "zeven nieuwe spelers nodig"

Foto: Pro Shots

Slot: "zeven nieuwe spelers nodig"; image source: Pro Shots

Voetbal International brengt een lang interview met Feyenoord-trainer Arne Slot. De trainer gaat in op het structurele probleem dat Feyenoord heeft ten opzichte van Ajax en PSV: "Ajax betáált een recordbedrag (32,5 miljoen) voor een aanvaller, wij ontvángen een recordbedrag (25 miljoen) voor een aanvaller. We zitten dus in een andere fase", aldus Slot. "De uitdaging voor Feyenoord moet zijn dat deze club over een x-aantal jaar op dezelfde manier beleid kan voeren als Ajax en PSV".

Slot wijst erop dat de club vorig seizoen 60% van het scorend vermogen verloor door de verkoop van Berghuis, maar toch lang mee kon doen om de titel en successen behaalde in Europa. Dit jaar verliest de club nóg meer scorend vermogen in Sinisterra en Malacia, maar leveren de transfers wel significant geld op. Ook in het salarisbudget is geld vrijgekomen door het vertrek van Til. "Dit alles zorgt ervoor dat de weegschaal in balans is. We doen ergens twee stappen achteruit, maar tegelijk ook weer twee vóóruit", concludeert de trainer.

Volgens Slot zal hij ook dit seizoen met de club geduld moeten betrachten en moet er worden geïnvesteerd in jonge spelers met potentie. Anders dan de twee concurrenten in Nederland kan Feyenoord geen 'zekerheidjes' kopen. De trainer gaat voor het beter maken van spelers, maar heeft sowieso nog spelers nodig om de selectie weer breder te maken. Vorig jaar vond men deze ook al te krap. "Bij Feyenoord gaat het gewoon om winnen. Als je dan kijkt naar de investeringen van Ajax en PSV vermoed ik dat de kampioen dit jaar heel veel punten zal moeten gaan halen. Ik schat in bijna negentig. Wat betekent dat wij zelf dus ook erg veel punten moeten gaan halen", aldus Slot.

Meer op VI: Slachtoffer van het eigen succes




Tags

slot recordbedrag scorend arne berghuis betrachten breder malacia nederland salarisbudget schat sinisterra til titel weegschaal zekerheidjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg