Transparent
Inloggen
Sluiten

Danilo: 'Ik zie geen enkel niveauverschil met Ajax'

13 juli 2022 12:06 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Danilo: "Ik zie geen enkel niveauverschil met Ajax"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Danilo aan het uitstekend naar zijn zin te hebben bij Feyenoord. Volgens de Braziliaan is er geen enkel niveauverschil met Ajax. "Ook al zal niet iedereen me geloven", aldus Danilo. "Maar serieus: Marcos Senesi, Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, die kunnen bij Ajax mee. En ik geniet helemaal van Fredrik Aursnes. Hij laat voetbal er zo makkelijk uitzien: nooit balverlies, altijd de goede oplossing."

De spits kende eerder al als huurling bij FC Twente een sterk seizoen. "Ik wil dat ook met Feyenoord gaan beleven. En dan niet een half jaar, maar langere tijd. Ik heb niet voor niets voor vier seizoenen getekend", zo geeft hij aan. "Als ik bij een club mezelf kan zijn, ben ik gelukkig. Als ik lach, komende goals en het voetbal vanzelf. In Enschede had ik dat gevoel en vloog alles wat ik aanraakte in het doel. Niet eerder had ik dat zo meegemaakt."

Danilo woont bijna vijf jaar in Nederland en gaat een Nederlands paspoort aanvragen. De aanvaller staat daarmee ook open voor het Nederlands elftal. "Als ze me bellen en ze komen met een goed verhaal, zou ik het wel overwegen", zegt hij daarover. "Ik zeg dit niet omdat ik denk dat het makkelijker is voor me, hoor. Nederland heeft net zoals Brazilië heel veel goede spelers. Ik ben een Braziliaan, alleen voel ik me intussen ook een beetje Nederlander."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

danilo niveauverschil braziliaan nederland aanraakte aursnes balverlies enschede fredrik geertruida geniet gernot kokcu lach paspoort senesi trauner twente uitzien woont

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Prima interview en deze overdreven quote wordt er dan uit gehaald, maar goed.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer