Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ik begin nooit tegen amateurs'

5 juli 2022 17:25 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot: "Ik begin nooit tegen amateurs"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International heeft Arne Slot uitgelegd dat hij bewust koos om de voorbereiding te beginnen tegen een sterke tegenstander. "Ik begin nooit tegen amateurs. Dat deed ik bij AZ ook niet en vorig jaar deden we het hier eveneens niet", aldus Slot. "Van tevoren heb ik zelfs gezegd blij te zijn dat we speelden tegen een team dat al wat verder was in de voorbereiding."

Slot gaat verder: "Die zijn heel fit en wij hoeven er maar 45 minuten tegen te spelen, want we hadden twee teams. Dat is fysiek goed, terwijl je ook nog eens fantastisch met je eigen tekortkomingen wordt geconfronteerd. Ik heb dat liever dan tegen een amateurclub spelen, dat ze er een paar ballen in schieten en heel Rotterdam loopt te juichen hoe geweldig het staat met de groep achter de dertien, veertien basisspelers die we hebben."

Volgens de trainer is de 0-7 uitslag geen afspiegeling van wat Feyenoord is, omdat er veel spelers ontbraken. "Maar we hebben niet voor niets voor deze wedstrijd de conclusie getrokken dat, ook als alle basisspelers zouden blijven, we in de breedte meer nodig hebben dan dit", zo geeft hij aan. "De realiteit is dat Onder-18 vorig jaar vierde of vijfde is geworden en het ons Onder-21 elftal niet lukte te winnen van de nummers twintig tot dertig van Almere City. Uit deze groep putten we en dan mag je ze niet verwijten dat ze tekort komen tegen de Deense kampioen die verder is in de voorbereiding dan wij."

Slot geeft daarbij ook aan dat de beschikbare spelers bevestigden wat hij eigenlijk al wist. "Het is niet voor niks dat we vorig seizoen met dertien, veertien spelers zijn doorgekomen", zegt hij daarover. "Waarom geef je andere jongens niet een kans, hoorde je dan weleens. Nou, dat is omdat die jongens nog een stap te maken hebben. Ik ben dus niet verrast. Ik heb kunnen zien wat ik vorig seizoen al heb kunnen zien. Ik zei aan het begin van de week te hopen dat misschien een of twee jonge spelers zouden kunnen verrassen. Die heb ik niet gezien."

Meer op VI.nl
Tags

slot arne afspiegeling bevestigden breedte doorgekomen putten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.254 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afc arnesen aursnes ball benfica bournemouth coritiba dilrosun foot ham kloese kuijt kuip mannsverk middenveldert noor paixao ramiz rasmussen romano schande senesi slot szymanski timber twente vitesse wehave west zerrouki