Transparent
Inloggen
Sluiten

Probleemloze zege voor Feyenoord op bezoek bij Fortuna

1 mei 2022 21:11
Foto: Pro Shots

Probleemloze zege voor Feyenoord op bezoek bij Fortuna; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft met speels gemak zondag weten te winnen in Sittard. Het uitduel tegen Fortuna eindigde in een 1-3 zege. Lutsharel Geertruida wist twee doelpunten te maken, terwijl ook Reiss Nelson tot scoren kwam. Orkun Kökcü miste in de eerste helft nog een strafschop.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief. Dat leidde al snel tot een grote kans voor Guus Til, maar hij zag zijn poging gekeerd worden door de doelman. Een hoekschop was het gevolg en daaruit werd wel gescoord. Dit keer ging de keeper onder de bal door, zodat Lutsharel Geertruida bij de tweede paal eenvoudig kon binnenkoppen.

Al snel kreeg Feyenoord nog een enorme kans toen de bal op de stip ging. Na een overtreding op Tyrell Malacia kreeg Feyenoord een strafschop. Orkun Kökcü nam de penalty echter zwak en zag deze dan ook gekeerd worden.

Desondanks was het vooral eenrichtingsverkeer en halverwege de eerste helft gebeurde wat niet uit kon blijven: de tweede treffer van Feyenoord. Opnieuw was het Geertruida die wist te scoren, Dit keer wist hij op knappe wijze een voorzet van Reiss Nelson binnen te werken.

Ook hierna waren de kansen voor Feyenoord. Cyriel Dessers zag op knappe wijze zijn poging gekeerd worden, terwijl Tyrell Malacia te gehaast schoot en de bal daardoor ruim over het doel ging. Ook een inzet van Nelson ging over het doel.

Na rust volgde al snel de definitieve beslissiing. Nelson wist via de binnenkant van beide palen de 0-3 tegen de touwen te krijgen en verzekerde daarmee Feyenoord vroegtijdig van de punten.

De gashendel bij Feyenoord werd flink teruggeschroefd, al kreeg Luis Sinisterra nog wel een grote kans. Omdat Feyenoord echter steeds slordiger werd, kon Fortuna uit het niets opeens de 1-3 binnenwerken. De verdediging stond niet goed opgesteld, zodat Flemming oog in oog met Ofir Marciano de tegentreffer wist te maken.

Fortuna leek daardoor weer wat geloof te krijgen in een resultaat, terwijl Feyenoord er een paar keer gevaarlijk uit wist te komen. Beide ploegen wisten nog tot kansen te komen, maar doelpunten vielen er niet meer. Voor Feyenoord een uitstekend weekend omdat zowel FC Twente als AZ op zaterdag punten had verspeeld. Met nog drie wedstrijde te gaan is de voorsprong op FC Twente vergroot naar vijf punten, terwijl AZ met een achterstand van acht punten alleen op papier Feyenoord nog in lijkt te kunnen halen.
Discussieer mee op de forums


Tags

fortuna nelson geertruida kokcu malacia poging probleemloze reiss twente tyrell beslissiing binnenkant binnenkoppen binnenwerken cyriel dessers flemming gashendel gehaast gemak marciano ofir sinisterra slordiger speels teruggeschroefd til verspeeld verzekerde wedstrijde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker, krijg 50x je inleg terug als Feyenoord wint van AS Roma en steun onze site!Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane armoedige arnesen belarbie danilo dessers geertruida geintroduceerd hanegem hassel hulshoff jes jong kampioenswedstrijd kloof kokcu kuijt mafkees malacia marquis middenveldert pedersen senesi sinisterra skogen slot vakkiek voetbalpiramide voetbalpyramide willykment