Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank Arnesen: 'Natuurlijk gebruiken we niet de lijsten van AZ'

13 februari 2022 15:30 - Goedemorgen Eredivisie
Foto: Pro Shots

Frank Arnesen: "Natuurlijk gebruiken we niet de lijsten van AZ"; image source: Pro Shots

De afgelopen maanden werd met name door De Telegraaf regelmatig gesuggereerd dat de aankopen van Feyenoord van dit seizoen het gevolg waren van de scoutinglijstjes van AZ die door Arne Slot waren meegenomen. Volgens technisch directeur Frank Arnesen is dat echter onzin. "Arne is onze coach. De coach is alleen maar bezig met het elftal en de tegenpartij", aldus Arnesen bij Goedemorgen Eredivisie. "Het zal mij niet verbazen dat Pedersen, Aursnes en nu ook Walemark ook op de lijsten stonden van Ajax, van AZ en van PSV."

Fredrik Aursnes was bij Feyenoord al lange tijd in beeld. "Wij hebben een scout in Denemarken en doet voor ons heel Scandinavië. Met Bjarne Hansen werk ik al veertig jaar", zo gaf hij aan. "Bjarne kent hem al vijf jaar. Hij kwam vrij laat naar Molde. Was een vrij normale speler, maar werd steeds belangrijker. Molde speelde de afgelopen jaren ook Europees voetbal, dus konden we hem daar ook volgen."




Discussieer mee op de forums


Tags

arnesen arne aursnes bjarne molde denemarken eredivisie fredrik goedemorgen hansen onzin pedersen scandinavie scoutinglijstjes slot tegenpartij telegraaf walemark

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Wat een onzin eigenlijk ...vol kinnesinne van de Telegraaf ... natuurlijk hebben de clubs de zelfde spelers op hun lijstje ..
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
En als Slot zijn kennis van de 'schaduwlijstjes' in Alkmaar mee heeft genomen, wat dan nog?!

Iedereen die van baan wisselt neemt kennis en ervaring mee naar zijn volgende rol, welk werk je ook doet. Een journalist die van het AD overstapt naar de Telegraaf, neemt zijn netwerk van tipgevers en contacten ook mee. Binnen voetballerij ligt dat soms gevoelig, want er kan heel veel geld mee gemoeid zijn en iemand kan informatie meenemen die je voormalig werkgever liever in huis houdt.

Er bestaan in arbeidscontracten clausules die een 'concurrentiebeding' omvatten. Ik heb nog nooit gehoord dat een voetbalclub op basis daarvan een rechtzaak aanspant tegen een voormalig trainer of directeur. Waarom eigenlijk niet?

Als AZ zo benadeeld is door de overstap van Slot, had ze op dat vlak stappen moeten nemen. Maar zoiets vervalt wanneer je iemand zelf ontslaat.

Gezeur dus.
+2/-0

2 jaar geleden
Ook al zouden ze dat doen staat nergens dat dat niet mag AZ heeft ook dat lijstje moeten ze maar zorgen dat spelers voor hun kiezen. Aantrekkingskracht van Feyenoord kunnen ze normaliter niet tegen op.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg