Transparent
Inloggen
Sluiten

Gernot Trauner: 'Ik vond het prettig dat ik meteen in het diepe werd gegooid'

22 december 2021 11:32 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Gernot Trauner: "Ik vond het prettig dat ik meteen in het diepe werd gegooid"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Gernot Trauner aan blij te zijn dat hij zich snel kon aanpassen bij Feyenoord. "Ik begon met een helftje in de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag en daarna ben ik niet meer uit de ploeg geweest", aldus Trauner. "Dat mijn aanpassing gemakkelijk lijkt te zijn gegaan, wil niet zeggen dat het ook zo ís. Natuurlijk moest ik wennen."

Voor de verdediger was het een voordeel dat Feyenoord op dezelfde manier verdedigt als LASK Linz. "We speelden daar weliswaar met vijf verdedigers, maar de intentie was dezelfde: vooruit verdedigen, vooruit inspelen", zo geeft hij aan. "Het verschil zat ’m in de timing. Met vijf kun je wat gemakkelijker doordekken, omdat je back-up hebt. Met vier móét je je duel winnen, anders ligt alles bijna open. Ik moest leren het risico te beperken, niet té enthousiast te zijn. Kwestie van afstemming, het juiste moment leren herkennen."

Trauner vond het fijn dat hij direct in het diepe werd gegooid. "Ik kende niemand en stond ineens naast Marcos Senesi. Nou, die leerde ik dus kennen tijdens de wedstrijden, want gelukkig speelden we er best veel in de voorbereiding: oefenduels en later die voorronden van de Conference League", zegt hij daarover. "Voor mij is dat de beste manier. Dan zie je wat zijn sterke en mindere punten zijn, hij leert die van mij kennen en doordat we allebei al wat ouder zijn, ontstaat er snel een band. Die wordt hechter als je buiten het voetbal met elkaar praat en dat geldt voor de hele ploeg. Als de resultaten goed zijn, bevorderen ze ook de sfeer. Er staat een goed, leuk team."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

trauner gernot ado afstemming beperken bevorderen conference gemakkelijker hechter helftje herkennen kwestie lask leerde senesi timing verdedigt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds ron schreuder slot soap stengs there think what will year yoda zeroukki