Transparent
Inloggen
Sluiten

Jens Toornstra: 'Ik had niet gedacht dat we als Feyenoord zó ver zouden zijn'

21 december 2021 11:12 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Jens Toornstra: "Ik had niet gedacht dat we als Feyenoord zó ver zouden zijn"; image source: Pro Shots

Tijdens het jaarlijkse captains interview van Voetbal International geeft Jens Toornstra aan niet verwacht te hebben dat Feyenoord al zo vér zou zijn. "We zitten in een proces onder een nieuwe trainer en zoiets gaat normaal gesproken altijd met ups en downs, maar qua voetbal zit er een stijgende lijn in die resulteert in het feit dat we rond Kerst bovenin meedoen", aldus Toornstra.

De aanvoerder gaat verder: "Dat maakt het leuk voor ons en ik denk ook wel voor het totale Nederlandse voetbal. Een spannende race tussen Feyenoord, Ajax en PSV, dat is toch wat je wilt? Maar in alle eerlijkheid had ik gedacht dat Ajax intussen ver voor zou staan."

Volgens Toornstra is de positie van Feyenoord dan ook het meest verrassend. "Zeker als je ziet waar we vandaan komen. Maar tegelijkertijd: ook vorig jaar stonden we in de winterstop nog relatief goed, alleen stortte het daarna in", zo geeft hij aan. "Deze keer geeft het voetbal dat we spelen houvast. Ik verwacht niet dat het gat met Ajax straks weer 29 punten zal zijn. Toen waren we te afhankelijk van de individuele kwaliteiten van – vaak – Steven Berghuis. Nu is het veel meer een team effort dat ervoor zorgt dat we winnen. Kijk naar de doelpuntenmakers, we hebben er nu meer die dat kunnen."

Gevraagd wordt wie er kampioen gaat worden. "Ajax móét het worden, PSV kán het worden en wij wíllen het worden", zegt hij daarop. "Maar ik heb in 2017 gezien dat willen kúnnen wordt, als we erin geloven en weinig fouten maken. We zijn op de goede weg nu, dus het kan en ik geloof erin. Beetje zoals Max Verstappen: toeslaan in de laatste ronde."

Meer op VI.nl




Tags

toornstra berghuis captains effort houvast stijgende stortte toeslaan verstappen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki