Transparent
Inloggen
Sluiten

Telegraaf: 'Jaar uitstel van Feyenoord City meest logische optie'

8 november 2021 21:43 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Telegraaf: "Jaar uitstel van Feyenoord City meest logische optie"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat de gemeente Rotterdam wil kijken of het met Feyenoord en BAM een manier kan vinden om onder nieuwe financiële voorwaarden alsnog een nieuw stadion kan gaan bouwen. Vanwege de extreem gestegen prijzen van grondstoffen en materialen wil BAM zich terugtrekken uit Feyenoord City.

Feyenoord zou de komst van het nieuwe stadion nog altijd zien zitten, maar wel alleen volgens de afspraken die eerder werden gemaakt. Daarin was afgesproken dat de bouwprijs 441 miljoen euro zou gaan bedragen. Omdat de bouwkosten stegen waren er al tussentijdse oplossingen bedacht, maar BAM wilde nu meer dan 100 miljoen voor het realiseren van het stadion en dat is voor Feyenoord veel te veel.

Volgens De Telegraaf is het meest logische dat het project met een jaar wordt uitgesteld zodat er gekeken kan worden of in die tijd de prijzen van staal, beton en andere grondstoffen weer terugkeren naar een normaal niveau. Bovendien zijn er in het voorjaar nieuwe gemeenteraadsverkiezingen en het nieuwe college zou kunnen besluiten om extra geld vrij te maken voor het nieuwe stadion.

Renoveren van de huidige Kuip lijkt geen betere optie, aangezien de kosten daarvoor ook zeer hoog zullen zijn. Twee jaar geleden werden de renovatiekosten al geschat op 200 tot 250 miljoen euro. Bovendien zouden daar voor 60 tot 120 miljoen euro nog noodzakelijke herstelkosten bijkomen van bestaande constructies. Die prijzen zullen inmiddels echter ook aanzienlijk gestegen zijn vanwege de gestegen bouwkosten en daarbij komt ook kijken dat financiering van renovatie vele malen ingewikkelder ligt.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

telegraaf bam bouwkosten grondstoffen uitstel bedacht beton bouwprijs college constructies financiering gemeente herstelkosten ingewikkelder kuip malen materialen project renovatie renovatiekosten renoveren staal stegen terugtrekken voorjaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda