Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'De rust kwam op een goed moment voor ons'

5 november 2021 00:18

In een modderige wedstrijd moest Feyenoord in Berlijn knokken voor de punten. Mét succes. Tegen 1. FC Union Berlin werd het 1-2 in het voordeel van de Rotterdammers met doelpunten van Luis Sinisterra en Cyriel Dessers. Met ESPN blikt trainer Arne Slot terug op een natte vechtwedstrijd:

“Het was gedeeltelijk goed voetbal, maar in een wedstrijd als deze, in deze omstandigheden, tegen deze ploeg, is het zeker ook vechten en ploeteren. Ik denk dat we terecht op voorsprong kwamen, maar daarna hebben we hen in hun krachten laten spelen. De rust kwam op een goed moment voor ons, want de 1-1 zat er al even aan te komen en zelfs de 2-1 hing in de lucht.”

Hoewel het door de omstandigheden lastig was om tot goed voetbal te komen, zag Slot na de pauze wel weer wat lichtpuntjes in zijn team: “Na rust speelden we weer vaker op hun helft en hielden we wat meer de rust aan de bal, wat een voorwaarde is om weer terug in het spel te komen.” Ook blikte de trainer kort vooruit op eventuele overwintering in Europa: “We zijn er ondanks dit resultaat nog niet, daar moeten we waarschijnlijk nog punten voor halen. Maar goed, met nog twee wedstrijden te gaan is dit een goede uitgangspositie.”

Aanstaande zondag staat in eigen Kuip de topper tegen AZ op het programma. Bang voor een weerzien met zijn oude club is Slot niet, en ook de uitwedstrijd van vanavond ziet hij niet als obstakel: “Het is een pittige wedstrijd geweest vandaag, we gaan zien hoe de jongens hier uitkomen. Onze tegenstander van zondag, AZ, heeft zelf natuurlijk ook gespeeld, dus dat scheelt. Ik heb zin om de mensen bij AZ weer te zien, we gaan er vol voor om van ze te winnen. We weten dat het een sterke tegenstander is, maar een thuiswedstrijd in een volle kuip tegen een sterke tegenstander is voor iedereen leuk om naar uit te kijken.”




Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne kuip berlijn berlin cyriel dessers espn krachten lichtpuntjes lucht modderige natte obstakel pauze ploeteren sinisterra topper uitgangspositie union vechtwedstrijd weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer