Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord zet in op uitdagen van Europese top en wil beste opleidingsprogramma van Europa'

20 oktober 2021 14:58 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Feyenoord zet in op uitdagen van Europese top en wil beste opleidingsprogramma van Europa"; image source: Pro Shots

Tegenover Voetbal International geven hoofd jeugdopleiding Rini Coolen en hoofd methodologie Koen Stam aan dat Feyenoord met een nieuwe visie vol ambitie is voor de komende jaren. Zo zet de club in op een nieuwe landstitel en wil het een uitdager worden van de Europese topclubs. Daarnaast wil het ook het beste opleidingsprogramma van Europa hebben en zal de A-selectie in 2026 voor 50 procent uit zelf opgeleide spelers moeten bestaan. Ook is het doel om waarde te creëren op het veld.

De visie over hoe er in de jeugdopleiding gespeeld moet gaan worden is ook veranderd en lijkt op de manier hoe Arne Slot het eerste elftal laat spelen. Doel is dat ook de jeugdelftallen op dezelfde manier gaan spelen zodat ze aan het eind van de opleiding de speelstijl 'kunnen dromen'. Aan de jeugdtrainers is het dan ook de taak om dit in iedere oefenvorm terug te laten komen. Om die reden is de speelwijze in detail uitgewerkt.

Stam wil benadrukken dat Feyenoord niet probeert om het wil opnieuw uit te vinden. "De beste dingen moet je pikken van de absolute top. Wij hebben een analyse gemaakt van het hedendaagse topvoetbal en dat geprojecteerd op Feyenoord", zo geeft hij aan. "Daar komen onze spelintenties en spelprincipes uit voort. Die moeten we iedere training en wedstrijd ten uitvoer brengen. Dat gaat vast een keer mis en dan verliezen we een wedstrijd. Uiteindelijk gaat het erom dat we spelers opleiden die comfortabel zijn om dit te doen op het allerhoogste niveau."

Voor iedere positie heeft Feyenoord dan ook gedetailleerde spelersprofielen opgesteld. Zo wordt bij een nummer 10 de nadruk gelegd op het diepgaan zonder de bal. Gevreesd wordt echter niet dat Feyenoord op deze manier eenzijdig opleid en scout. "Daarom doen we nog verder onderzoek naar de objectieve data", aldus Stam. "Wellicht zijn er op internationaal topniveau toch uitzonderingen die fysiek en technisch dusdanig onderscheidend zijn dat zij hun cognitieve zwakheden kunnen compenseren. Dat zou voor ons interessante informatie zijn."

Meer op VI.nl




Tags

opleidingsprogramma stam uitdagen allerhoogste arne cognitieve coolen diepgaan eenzijdig gedetailleerde geprojecteerd gevreesd hedendaagse jeugdtrainers koen landstitel methodologie oefenvorm onderscheidend opleid rini slot speelstijl spelersprofielen spelintenties spelprincipes topniveau uitdager uitvoer zwakheden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
In ieder geval een visie die ambitie uitstraalt, dat is positief.
+1/-0

2 jaar geleden
En de hele jeugdopleiding weer op de schop als er een nieuwe hoofdtrainer komt?
Wat een opportunisme.
Dus de nr tien moet altijd een diepgaande middenvelder zijn? En wat als er nou een ander groot talent zich aandient in de jeugd?

Een nieuwe landstitel, uitdager Europese topclubs, beste opleiding van Europa...
Je mag best ambities hebben, maar houd het een beetje realistisch.

50% zelf opgeleide spelers? Daar ga je maar zeer ten dele over. Als ze niet goed genoeg zijn, komen ze niet het eerste, en als ze erg goed zijn, en je ze ook kwijt. Da's een dunne marge om dergelijke doelstellingen te realiseren.
+3/-0

2 jaar geleden
5 jaar is wel heel erg ambitieus maar goed. Dit willen we allemaal, neuzen konden het ook...
+1/-0

 
2 jaar geleden
De neuzen hebben een NV en daardoor een gigantisch kapitaal. Feyenoord een verouderd stadion en veel schulden.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Heel positief. Een duidelijke visie als Feyenoord, waar iedereen in mee moet gaan om bij het doel te komen, de landstitel. Ook een nieuwe trainer moet passen binnen de visie! De visie is de basis van waaruit iedereen werkt!
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer