Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'We doen het opnieuw onszelf aan'

16 oktober 2021 19:05

Feyenoord is zaterdagmiddag niet verder gekomen dan 2-2 tegen RKC Waalwijk. Doelpunten van Toornstra en Til waren niet genoeg voor de overwinning, omdat er verdedigend van alles mis was bij de tegendoelpunten van RKC. Trainer Arne Slot gaf zijn mening over de wedstrijd bij ESPN.

“Hier hadden we niet op gehoopt. Het lag aan een combinatie van factoren. We hebben veel kansen gehad in de beginfase en onze tegenstander maakte alle kansen af. Dan moet je er achteraan in de tweede helft. Dan heb je geluk dat je zo snel de 2-2 maakt, maar waar we de laatste thuiswedstrijden wel energie over hadden, lukte het vandaag niet.”

Desondanks was Feyenoord de bovenliggende partij: “We zijn de hele wedstrijd veel beter geweest. We hebben misschien twee of drie schoten tegen gehad, tegenover 20 schoten voor ons. De tegenstander had een veel hoger rendement. Uiteindelijk moeten we constant in de achtervolging en dat doen we onszelf aan. Dat doen we vaker en dat is niet goed. Ik vond dat we niet energiek genoeg waren en dat we na de 1-0 een versnelling terugschakelden. Je kan alleen niet altijd verwachten dat je een achterstand ombuigt, want je kunt ook kansen missen. De jongens zijn allemaal teleurgesteld. Sommigen springen wat meer in het oog natuurlijk, maar iedereen is teleurgesteld.”

Zelfs de zeven minuten extra tijd - die ruim tien minuten duurde - bleek niet genoeg om de wedstrijd over de streep te trekken: “Er moest inderdaad heel veel tijd bijkomen. Toen wij Guus eruit haalden waren we vijf minuten verder. Doordat er elke keer onderbrekingen zijn haalt dat het tempo uit de wedstrijd. Maar uiteindelijk doen we het onszelf aan, want we moeten ervoor zorgen dat we niet in die situatie komen. Als wij écht hoog willen eindigen moeten we achterin de discipline houden en de 2-0 maken. Dat deden we vandaag niet.”




Tags

arne slot rkc achteraan achtervolging beginfase discipline espn ombuigt onderbrekingen terugschakelden til toornstra versnelling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda