Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Nederlaag aan onszelf te wijten'

3 oktober 2021 19:17

Feyenoord verloor zondagmiddag op onnodige wijze van Vitesse. In Arnhem deden persoonlijke fouten de ploeg van Arne Slot de das om en dat betekende de tweede competitienederlaag voor de Rotterdammers. Na afloop gaf trainer Arne Slot aan dat hij baalde van het spel van zijn ploeg, maar dat hij zich ook hekelde aan het voortdurende tijdrekken van de Arnhemmers.

“We moeten vooral naar onszelf kijken. Los van de speeltijd, maken we het onszelf lastig. Het was niet makkelijk om in ons spel te komen in verband met hun lange ballen. Als je zo twee goals weggeeft, loop je constant achter de feiten aan. Na de 1-1 ging het een stuk beter en hadden we nog op voorsprong kunnen komen. Na de rust werd er niet meer gevoetbald en waren er alleen maar blessures. Wij hadden ze echter niet in die situatie moeten brengen door niet zo makkelijk doelpunten weg te geven.”

Vitesse bleef vooral in hun spel door veel tijd te rekken, maar dat was niet de hoofdoorzaak van de nederlaag volgens Slot: “Rust in ons spel krijgen was lastig tegen Vitesse. Er werden veel duels uitgevochten en zodra zij de bal hadden, werd hij meteen lang gespeeld op de snelle aanvallers. We hebben geprobeerd om er onderuit te voetballen, maar dat is niet gelukt. Je hoopt dat een scheidsrechter de tijd goed bijhoudt, ook in de blessuretijd zelf. Maar ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat we verloren hebben doordat we zelf fouten hebben gemaakt. Een lastige uitwedstrijd als deze zo makkelijk verliezen, dat is zuur. Wat het voor de ranglijst betekent, maakt het des te vervelender.”

Tenslotte ging de oefenmeester kort in op de blessure van Senesi en de aankomende interland break: “Marcos wilde de bal van de lijn halen, maar hij verrekte iets. Uiteindelijk was het beter om hem eruit te halen. Nu gaan ze naar hun landen toe om veelal te spelen, wat vaak wel energie geeft. De vraag is of Sinisterra er dan bij is, want die speelt pas in de nacht van donderdag op vrijdag met Colombia. Hopelijk kan Reiss Nelson dan wat minuten maken.”




Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne vitesse arnhem arnhemmers baalde betekende bijhoudt colombia das hekelde hoofdoorzaak nelson oefenmeester reiss rekken senesi sinisterra uitgevochten verrekte vervelender weggeeft zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer