Persoonlijke fouten doen Feyenoord de das om in Arnhem

3 oktober 2021 18:46

Persoonlijke fouten doen Feyenoord de das om in Arnhem; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag zijn tweede competitienederlaag opgelopen. In Arnhem zat het geen moment lekker in de wedstrijd en kon het totaal geen vuist maken tegen Vitesse. Desondanks speelde de thuisploeg niet veel kansen bij elkaar, maar dankzij twee enorme persoonlijke fouten kon Loïs Openda twee keer scoren. Guus Til had Feyenoord nog wel langszij gebracht, maar na de 2-1 was de tank leeg bij de equipe van Arne Slot.

Feyenoord begon uitermate zwak en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten kwam het goed weg, toen Darfalou wild over de goal van Bijlow schoot na een fout van Jahanbakhsh. Het bleek uitstel van executie, want slechts vijf minuten later kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Dit keer was het Marcos Senesi die nog niet bij de les was. De Argentijn twijfelde te lang om een lange bal te geven en zag de bal afgesnoept worden door Loïs Openda, die vervolgens beheerst om Bijlow heen ging en de 1-0 binnentikte. Niet veel later moest Senesi noodgedwongen naar de kant met een lichte liesblessure; zijn vervanger was Lutsharel Geertruida.

Na de voorsprong ontspon zich een aantrekkelijk duel, met over en weer ruimtes op het middenveld. Vitesse ging hier het best mee om en leek op weg te zijn naar een ruimere voorsprong. Zoals al vaker dit seizoen was daar echter Guus Til, die zijn ploeg terug in de wedstrijd hielp. Met een mooie, geplaatste kopbal in de verre hoek rondde hij een knappe actie van Marcus Pedersen succesvol af. Niet veel later kreeg Til opnieuw een goede kans, maar dit maal kon doelman Houwen - die de in de warming-up geblesseerde Schubert op het laatste moment verving - met zijn tenen redding brengen. Aan de andere kant bracht Bijlow nog knap redding op een schot van Darfalou. De 1-1 ruststand was daarmee een juiste aftekening van de machtsverhoudingen, al had Vitesse wat meer het initiatief.

Een halve minuut na rust stonden de Arnhemmers alweer op voorsprong. Dit maal ging Geertruida flink in de fout en andermaal was het Openda die profiteerde met een schot in de verre hoek: 2-1. Al vrij snel na de tegentreffer kreeg Luis Sinisterra een uitgelezen kans om de balans weer recht te trekken, maar hij schoot ongelukkig over de bal heen. In tweede instantie kreeg ook Jahanbakhsh de bal niet tegen de touwen.

Met nog een kwart wedstrijd te spelen bracht Arne Slot Jens Toornstra en Cyriel Dessers in de ploeg voor Fredrik Aursnes en Bryan Linssen. Dit had niet het gewenste effect, want Feyenoord bleek niet bij machte om de Arnhemse defensie kapot te spelen. Keer op keer was het slordig in balbezit en werd het afgetroefd in de duels. Pas tegen het eind van de wedstrijd werd het nog enigszins gevaarlijk via Toornstra en Sinisterra. Vitesse had deze scherpte wél en in combinatie met het vele tijdrekken om Feyenoord uit het ritme te houden, bleef de 2-1 - ondanks twee rode kaarten voor Vitesse in ruim tien minuten blessuretijd - op het scorebord staan. Daarmee is de tweede competitienederlaag voor Feyenoord een feit.