Transparent
Inloggen
Sluiten

Goede gevoel uit de competitie moet tegen kampioen van Tsjechië voortgezet worden

28 september 2021 01:32

Na een paar heerlijke wedstrijden in de Eredivisie gaat Feyenoord donderdag weer verder in de Conference League. In de eigen Kuip neemt de ploeg van Arne Slot het op tegen Slavia Praag, de huidige nummer twee van de Tsjechische competitie. Slavia heeft echter een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper en zou bij winst van het inhaalduel de eerste plek weer in bezit nemen.

Als kampioen van Tsjechië begon Slavia Praag dit seizoen dan ook in de voorronde van de Champions League. Daarin bleek het Hongaarse Ferencváros net te sterk, zodat de ploeg verder moest in de Europa League. Daarin werd, mede door twee rode kaarten, nipt verloren van Legia zodat het enkele weken na begonnen te zijn in de Champions League een plek in de groepsfase van de Conference League het resultaat was. Daarin werd in de eerste wedstrijd verrassend gewonnen van het Duitse Union Berlin.

Feyenoord speelde nog nooit tegen Slavia Praag in een officiële wedstrijd. Drie keer eerder trof het wel een andere Tsjechische opponent in De Kuip en wist merkwaardig genoeg nog nooit te winnen. In 2001 werd in de groepsfase van de Champions League met 0-2 verloren van Sparta Praag, terwijl in 2003 FK Teplice in de UEFA Cup met dezelfde cijfers wist te winnen. In 2012 kwam Feyenoord in de voorronde van de Europa League opnieuw uit tegen Sparta Praag. Door een doelpunt van Anass Achahbar werd in blessuretijd toen met 2-2 gelijk gespeeld.

Slavia Praag is regelmatig actief in Europees verband. Het beste resultaat werd in het seizoen 1995/1996 behaald toen het tot de halve finale van de UEFA Cup kwam. Drie seizoenen later strandde het in de kwartfinale van hetzelfde toernooi. In de seizoenen 2018/2019 en 2020/2021 kwam het tot de kwartfinale van de Europa League, toen werd verloren van respectievelijk Chelsea en Arsenal. Slavia Praag speelde twee keer tegen een Nederlandse ploeg. In 2007/2008 wist het Ajax uit te schakelen in de voorronde van de Champions League. Een seizoen later troffen beide clubs elkaar in de groepsfase van de UEFA Cup. Toen wist het in Amsterdam gelijk te spelen.




Tags

praag slavia tsjechie uefa voorronde conference kuip sparta voortgezet achahbar arne arsenal berlin chelsea eredivisie ferencvaros hongaarse inhaalduel legia nipt opponent slot strandde teplice union

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.152 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg