Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Dat we doorgaan is het belangrijkst'

29 juli 2021 22:50

Oefenmeester Arne Slot coachte donderdagavond zijn eerste officiële wedstrijd in de Kuip. In de tweede voorronde van de Conference League ontmoette zijn ploeg het Kosovaarse FC Drita voor de tweede en beslissende maal. Slot zag zijn team worstelen, op 1-2 achterstand komen en uiteindelijk in het laatste kwartier van de wedstrijd de overwinning over de streep trekken door sterk optreden van Guus Til, die zijn team met drie doelpunten op 3-2 bracht. Tegenover ESPN vertelt de trainer over het zenuwslopende duel:

“Het was geen saaie wedstrijd. Niemand had van tevoren gedacht dat we het zo lastig zouden krijgen. Het helpt dan ook niet dat we een groot aantal kansen weggeven… en elke keer als de bal op de laatste lijn komt, dan ogen we wat ongelukkig. Vanuit een achterstand voetballen is sowieso altijd lastig. Het was dus wel fijn dat we Guus Til hadden vanavond.”

Over Leroy Fer, de man die twee goals weggaf door persoonlijke fouten, wil Slot geen kwaad woord laten vallen: “Leroy gaat bij de tweede goal in de fout. Maar goed, hij staat op een positie waar ik hem pas sinds een aantal weken op laat spelen. Wat dat betreft wil ik het voor hem opnemen. Vorige week deed ‘ie het uitstekend.”

Slot prijst daarnaast de weerbaarheid van zijn team én die van de supporters: “We hebben een fantastische keeper, een goede mentaliteit en fantastische supporters. We hadden natuurlijk veel liever met beter spel door willen gaan, maar uiteindelijk is het ‘t belangrijkst dát we doorgaan.”




Tags

slot arne til coachte conference drita espn fer kosovaarse kuip oefenmeester ontmoette prijst saaie voorronde weerbaarheid weggaf zenuwslopende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game hancko kloese kraaij krabbendam lien liverpool milambo nha schreuder slot tai thao timber tin truc yoda