Transparent
Inloggen
Sluiten

Al weken enorme onrust bij ADO Den Haag vanwege financiële problemen

30 april 2021 13:36

Voor Feyenoord staat zondag de op het oog makkelijkste wedstrijd van het resterende speelschema op het programma, aangezien het uitduel tegen ADO Den Haag wacht. De Hagenezen staan op een achttiende plaats en het is slechts een kwestie van tijd voordat de degradatie definitief een feit is. Dat zou zelfs zondag al kunnen gebeuren als Feyenoord wint, maar daarvoor is ADO ook afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Feit is wel dat het erg onrustig is in Den Haag vanwege de enorme financiële problemen die er zijn.

Uitwedstrijden in Den Haag hebben voor Feyenoord wel regelmatig problemen gegeven in de Eredivisie. Van de voorgaande 45 ontmoetingen werden er 16 gewonnen, 13 gelijk gespeeld en 16 verloren. In het seizoen 2018/2019 werd voor het laatst in Den Haag gespeeld, toen eindigde het in een 2-2 gelijkspel. De 1-8 zege uit het seizoen 1975/1976 is de grootste zege ooit van Feyenoord in Den Haag, terwijl eerder dit seizoen in De Kuip met 4-2 werd gewonnen.

De selectie van ADO Den Haag kent voldoende spelers met een verleden bij Feyenoord, aangezien Gianni Zuiverloon, Daryl Janmaat, John Goossens, Marko Vejinovic én Michiel Kramer in het rood-witte shirt gespeeld hebben. Trainer Ruud Brood speelde bovendien in de jeugdopleiding van Feyenoord. Jens Toornstra maakte juist zijn debuut in het betaald voetbal in het shirt van ADO Den Haag.




Tags

ado brood daryl degradatie eredivisie gianni goossens janmaat kramer kuip kwestie marko michiel speelschema toornstra vejinovic zuiverloon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer