Feyenoord slechts gelijk tegen Vitesse na kortsluiting bij Steven Berghuis

25 april 2021 18:42

Feyenoord slechts gelijk tegen Vitesse na kortsluiting bij Steven Berghuis; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondag een gevoelige tik opgelopen in de strijd om de vierde plek. In een rechtstreeks duel tegen naaste concurrent Vitesse werd met 0-0 gelijk gespeeld. Feyenoord zag bovendien Steven Berghuis met rood van het veld gestuurd worden en moet vrezen voor een pittige schorsing.

Feyenoord had vanaf het begin het initiatief, al was het uiteindelijk Vitesse dat de eerste kansen kreeg. Dankzij uitstekend keeperswerk van Justin Bijlow werd er echter niet gescoord. Langzaam kregen de Arnhemmers ook de overhand qua veldspel, zodat een voorsprong voor Vitesse slechts een kwestie van tijd leek te zijn. Het was echter volledig aan Bijlow te danken dat het bij rust 0-0 stond. Feyenoord wist er zelf aanvallend niets tegenover te stellen.

Na rust kwam Leroy Fer direct in het veld in plaats van de zeer teleurstellende Mark Diemers. Het kantelde direct de wedstrijd, want Feyenoord had meteen de overhand. Vitesse kreeg echter ook na rust de eerste kansjes, maar ook Feyenoord begon nu kansen te krijgen. Vooral Steven Berghuis kreeg een paar keer een hele goede mogelijkheid.

Diezelfde Berghuis kwam een kwartier voor tijd ook vol in de spotlights te staan. De aanvoerder raakte de bal kwijt en kwam vervolgens hard ingevlogen op Vitesse-verdediger Wittek. Een directe rode kaart was het gevolg en Berghuis ging zonder enig protest ook direct richting de kleedkamer. Niet alleen benadeelde hij zijn ploeg in de wedstrijd zelf. Gezien de overtreding moet hij echter ook vrezen dat hij meerdere wedstrijden gestraft zal worden.

Het wegsturen van Berghuis zorgde er echter vooral voor dat het publiek nog massaler achter de ploeg ging staan. De druk op het doel van Vitesse werd opgevoerd, maar het leidde uiteindelijk niet tot kansen. De Arnhemmers leken uiteindelijk ook genoegen te nemen met een punt, zodat ze ieder moment aangrepen om tijd te rekken en dit ook ongestraft mochten blijven doen.

Scheidsrechter Higler trok weliswaar nog zes minuten blessuretijd bij, maar ook daarin waren geen kansen te noteren. Een 0-0 resultaat was uiteindelijk het gevolg en dat was in de strijd om de vierde plek een gevoelige tik.