Dick Advocaat: 'Het was een totaal onnodige nederlaag'

1 maart 2021 11:02

Feyenoord heeft zichzelf zondagmiddag een slechte dienst bewezen. Ondanks een vrij aardige eerste helft werd er met 4-2 verloren van AZ. Vrijwel alle AZ-doelpunten werden ingeleid door een verdedigende fout en daarmee werd meteen ook het grootste probleem bij Feyenoord aangekaart: de verdediging. Trainer Dick Advocaat gaf na afloop van de wedstrijd zijn mening bij ESPN.

“Ik vind het een totaal onnodige nederlaag. We beheersten de eerste helft en scoorden twee goede goals. Maar als je ziet hoe we ze dan weggeven.. Dat mag echt niet op dit niveau. Als je de goals zo weggeeft, gaat het niveau vanzelf ook omlaag. AZ heeft een paar aardige spelers met veel snelheid en als je de goals dan zo weggeeft, geef je hun vertrouwen. Dan gaat het vertrouwen ook snel weg.”

Na een kleine pauze ging Advocaat verder met zijn betoog: “Ik vond de hele eerste helft qua voetbal uitstekend. We mogen ze gewoon niet zo makkelijk weggeven. In de rust zeiden we dat we goed in de wedstrijd zaten, maar toen viel al snel de 3-2. Dan wordt het moeilijk. Normaal komen we goed terug van achterstanden, maar dit keer niet. Europees voetbal blijft de doelstelling. Dat is het belangrijkste voor de club. Als je ons de eerste helft ziet spelen, moet dat kunnen. Het is jammer dat we het vandaag zo uit handen hebben gegeven. Ik ga niemand verwijten maken, iedereen weet wat ze fout hebben gedaan. We dicteerden eigenlijk het spel. Het was gewoon totaal onnodig.”