Transparent
Inloggen
Sluiten

De weg naar Europees voetbal wordt zondag hervat in Enschede

19 februari 2021 14:40

Nu Feyenoord is uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker kan de focus volledig op de Eredivisie. Zondag wacht daarin de uitwedstrijd tegen FC Twente, de huidige nummer 7 van de Eredivisie. De Tukkers kenden een lastige periode en wisten zes wedstrijden op rij niet te winnen. Vorig weekend werd echter verrassend gewonnen op bezoek bij Vitesse.

De wedstrijd van zondag zal de 53ste keer worden dat beide ploegen in Enschede tegenover elkaar staan voor de competitie. Feyenoord wist tot nu toe 17 keer te winnen, speelde 21 keer gelijk en verloor 14 keer. Dat beide teams historisch gezien ook aan elkaar gewaagd zijn is ook te zien in het doelsaldo. Dat is 74-73 in het voordeel van Feyenoord.

De grootste zege werd behaald in het seizoen 1992/1993 toen Feyenoord met 0-5 te sterk was, terwijl de meest doelpuntrijke wedstrijd in het seizoen 1980/1981 was. Feyenoord wist toen met 1-5 te winnen. In het seizoen 2017/2018 speelden beide teams voor het laatst tegen elkaar in Enschede en toen werd met 1-3 gewonnen. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Voor Luciano Narsingh zal het een bijzondere wedstrijd worden, aangezien de aanvaller momenteel is verhuurd aan FC Twente. Steven Berghuis, Leroy Fer en Nick Marsman speelden juist in het verleden voor FC Twente.




Tags

enschede twente eredivisie berghuis doelpuntrijke fer gewaagd historisch knvb marsman narsingh vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg