Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Door persoonlijke fouten hebben we verloren'

17 februari 2021 21:01

Na een bizarre wedstrijd in Heerenveen ligt Feyenoord uit het bekertoernooi. Ondanks een 1-3 voorsprong, die 10 minuten voor tijd nog op het scorebord stond, wisten de Rotterdammers zich niet te plaatsen voor de halve finale. Heerenveen knokte zich dankzij drie late treffers voorbij Feyenoord, wat zich nu noodgedwongen moet gaan richten op de competitie.

Tegenover ESPN gaf de oefenmeester zijn oordeel over de wedstrijd: “Je hebt de wedstrijd totaal onder controle, zelfs in de eerste helft. Zij hadden ook hun momenten, maar niet zoals de vorige keer in Heerenveen. Je creëert zelf ook nog wat kansen voor rust via kopballen.”

Over de opstelling, waarin Berghuis veelal als verdediger moest optreden, hield Advocaat het kort: “Steven wilde het elftal zo veel mogelijk intact houden, waardoor hij zelf veel moest lopen. Dat vond ik best goed gaan. Na de 1-3 had het ook nog 1-4 of 1-5 kunnen worden. Bij 1-3 is de wedstrijd normaal gesproken gespeeld, maar dan gebeuren er allerlei gekke dingen. Ze doen het niet expres, maar ik ben erg teleurgesteld. Het was totaal onnodig in mijn ogen. Ik ga geen verwijten maken, ook niet naar Nick Marsman, maar dit keer had hij niet zijn beste dag.“

Ook was de oefenmeester met zijn gedachten niet bij de halve finale tegen Ajax: “Ik heb eerlijkheidshalve niet aan de halve finale gedacht, ook niet na de 1-3. Ik zag vooral Feyenoord spelen en niet Heerenveen, maar door persoonlijke fouten hebben we het weggegeven. Het was niet nodig geweest. Laat ik me voorzichtig uitdrukken.”




Tags

heerenveen advocaat oefenmeester berghuis eerlijkheidshalve espn gekke knokte marsman noodgedwongen uitdrukken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.413 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki