Steven Berghuis: 'Iedereen heeft plezier als je doelpunten maakt'

14 februari 2021 16:26

Door een ruime 5-0 overwinning op Willem II heeft Feyenoord zich weer gemengd in de strijd om plek twee. Na een 1-0 ruststand werd het verschil uiteindelijk in de tweede helft gemaakt. Één van de treffers kwam van de voet van aanvoerder Steven Berghuis, die een penalty wist te benutten. De aanvoerder gaf voor de camera’s van ESPN aan dat het echt een wedstrijd met twee gezichten was.

‘We waren heel slordig in de eerste helft, maar op een gegeven moment kregen we iets meer controle. We wisten het alleen niet om te zetten in kansen. In de rust spraken we af om iets meer door het midden te combineren en wat minder over de zijkanten. Daardoor waren we in de tweede helft veel gevaarlijker.’

Over de matige eerste helft wees de aanvaller twee mogelijke oorzaken aan: ‘Het is deels mentaliteit, maar in het begin waren we gewoon erg slordig. We leverden veel ballen zomaar in en dan kom je ook niet in je ritme. Als je in je ritme komt wordt het ook een stuk leuker. Doelpunten maken en goed spelen, dan gaat iedereen lachen. De tweede helft was een stuk beter.’