Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden in Groningen verlopen altijd wisselvallig

5 februari 2021 13:14

Woensdag wacht voor Feyenoord de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen. Vanwege het winterweer werd die wedstrijd eerder deze maand nog afgelast. FC Groningen kent een wisselvallige start van de tweede seizoenshelft. Van de acht gespeelde wedstrijden tot nu toe werden er drie gewonnen, drie gelijk gespeeld en twee verloren. Vooralsnog genoeg voor een zesde plek.

Niet alleen de start van FC Groningen dit jaar is wisselvallig. Uitwedstrijden van Feyenoord in Groningen verlopen namelijk hetzelfde. Van de 41 voorgaande ontmoetingen in de Eredivisie wisten beide teams 14 keer te winnen. De overige 13 duels eindigden in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 1-1 gelijkspel, terwijl Feyenoord een seizoen eerder met 1-0 onderuit ging. Weer een seizoen daarvoor werd met 0-2 gewonnen. De grootste zege ooit is 0-5. Dat lukte in de seizoenen 1992/1993 en 2016/2017. De thuiswedstrijd dit seizoen werd nog met 2-0 gewonnen.

Wessel Dammers en Mo El Hankouri spelen zondag tegen hun oude club. Zij doorliepen beiden de jeugdopleiding van Feyenoord, waarbij El Hankouri ook in actie kwam voor het eerste elftal van Feyenoord. Ook trainer Danny Buijs kwam als speler in actie voor Feyenoord. Orkun Kökcü speelde juist kort in de jeugdopleiding van FC Groningen, terwijl Eric Botteghin in 2015 van Groningen naar Rotterdam vertrok. Voor Mark Diemers kan de wedstrijd ook pikant worden. De middenvelder leek afgelopen zomer een contract te tekenen bij FC Groningen, maar koos op het laatste moment toch voor Feyenoord. Iets wat voor veel woede in Groningen zorgde. Ook voor Paulos Abraham kan het een bijzondere wedstrijd worden. De Zweedse spits tekende begin deze week een contract bij FC Groningen, maar stond ook in de belangstelling van Feyenoord. Hij kan uitgerekend tegen die club zijn debuut maken.




Discussieer mee op de forums


Tags

groningen wisselvallig hankouri afgelast botteghin dammers danny diemers eredivisie inhaalwedstrijd kokcu paulos pikant wessel winterweer wisselvallige woede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer