Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord strijdt zondag voor allerlaatste kans in competitie

29 januari 2021 12:28

Voor Feyenoord staat er zondag voor het derde weekend op rij een topwedstrijd op het programma. PSV is dan in De Kuip de tegenstander. Na drie nederlagen op rij in de competitie lijkt de ploeg van Dick Advocaat nu voor de allerlaatste kans te strijden om nog iets te kunnen maken van de competitie. Nog een nederlaag zou betekenen dat de achterstand op een Champions League-plek stijgt naar liefst elf punten.

Gezien de historie zal de wedstrijd van zondag wel veel vertrouwen bieden. Van de voorgaande 64 ontmoetingen in de competitie werd namelijk de helft gewonnen. Uiteindelijk eindigde het duel 20 keer in een gelijkspel, terwijl Feyenoord maar 12 keer onderuit ging.

Ondanks de vele zeges lukte het maar één keer om met meer dan twee doelpunten verschil te winnen voor de competitie. In het seizoen 1989/1990 werd met 4-0 gewonnen. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 3-1 overwinning, terwijl het seizoen daarvoor met 2-1 werd gewonnen.

De selectie van PSV kent één speler met een verleden bij Feyenoord. Pablo Rosario speelde enkele maanden in de jeugdopleiding van Feyenoord. Trainer Dick Advocaat was twee periodes hoofdtrainer in Eindhoven en wist in 1997 de landstitel te behalen.




Tags

advocaat historie kuip landstitel rosario

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall eredivisie gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot ueda willykment woerts yoda